Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da sahte para yapımında kullanılan malzemelerle yakalanan Kamerun uyruklu Cedrick Happi ile Kongo uyruklu Herbal Kimbembe’te Merkezi Cezaevi’ne gönderilmeden yapılan rutin kan testi sonucu şok yarattı.

Kan testi sonucu Cedrick Happi’ni AIDS, Herbak Kimbembe’nin ise HEPATİT B virüsü taşıdığı belirlenirken, iki sanığın diğer mahkumlardan ayrı olarak revirde tecrit altında tutulduğu ve Merkezi Cezaevi yönetiminin konu sanıkların ihraç edilmesini istediği öğrenildi. Durumdan rahatsız olan mahkumların ise bulaşıcı hastalığı olan sanıklarla aynı koğuşta kalmak istemediğini yönetime bildirdiği belirtildi.  

Kocatürk: Yargılanma tamamlanınca ihraç edilir

Diyalog muhabirinin görüşlerine başvurduğu avukat Mustafa Kocatürk, normal prosedürde, bu durumda olan sanıkların yargılanmasının tamamlanıp cezalarının belirlendikten sonra, ceza infaz edilmeden ihraç edildiklerini ifade etti.

İlhan: Bulaştırığ bulaştırmadığı önemli

Avukat Yunsal İlhan ise bu tür durumlarda virüsün bulaşıcı mı veya sadece taşıyıcı mı olduğunun önemli olduğuna işaret ederek, sadece taşıyıcı olan hastaların ihraç edilmediğini, hastalığın bulaşıcı türden olması halinde hastanın yargılanmasının beklenmeksizin ihraç edildiğini bildirdi.