Nadire BAHADİ

Mağusa’da Zimbawe uyruklu Mutale David Lunda’yı 6.10 metre yükseklikten atarak öldürmeye teşebbüs eden Nijerya uyruklu zanlı Jeffrey Osaar Nyiam dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Olayda daha önce tutuklanan zanlı Kevin Jeb Shehu Ndams suçla bağlantısı olmadığı tespit edilerek serbest bırakılırken, “Ciddi darp”, “Vahim zarar”, “Kasti hasar” ve “Katle teşebbüs” suçlamalarıyla hakkında yürütülen soruşturmaya etki etme olasılığı bulunmayan Nyiam, teminat şartlarını yerine getiremeyerek tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

 

Soruşturma devam ediyor

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru  Hasan Karagil, zanlı Jeffrey Osaar Nyiam’ın, 27 Ağustos tarihinde Mağusa’da arkadaşları olan Kevin Jeb Shehu Ndams ve Dominic Dauda Yakub ile birlikte, kendisini  evinden çıkarttığı gerekçesiyle Sallakoğlu 5 Apartmanı no 36 adresinde kalan müşteki Mutale David Lunda’nın evine giderek kapıyı kırıp içeriye girdiklerini anımsattı. Lunda’nın evine giren zanlı Nyiam ile Ndams ve henüz bulunamayan Yakub’un yatak odasında uyuyan müşteki Lunda’yı uyandırarak salona gelmesini sağladığını belirten Karagil, Lunda’yı ciddi şekilde darp ettikten sonra kollarından tutarak pencere kenarına getirdiğini ve 6 metre 10 santim yükseklikten aşağıya atarak sol ayak ve sol kolunun kırılmasına neden olup katle teşebbüs ettiğini açıkladı. Olayla ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlının soruşturmaya etki etme olasılığının bulunmadığını belirten Karagil, zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

Cezaevine gönderildi

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Jeffrey Osaar Nyiam’ın yurt dışına çıkışını yasaklayarak kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi.  Zanlının 15 bin TL nakdi teminat ödemesine karar veren Yargıç Hacımulla haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ülkede bulunduğuna dair imza vermesine emir verdi. Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı Nyiam 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.