Evrim Kamalı

Güzelyurt’ta kendisinin işletmesinde olan Silver Collection adlı konfeksiyon mağazasını sigortadan para almak için yaktığı gerekçesiyle aleyhine dava getirilen, ancak Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından davanın şüpheden ari olarak ispatlanamadığı gerekçesi ile beraat eden sanık Etem Yurtcan, Yargıtay Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulundu.

Yargıtay Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Ahmet Kalkan ile üyeler Gülden Çiftçioğlu ve Bertan Özerdağ’dan oluşan heyetin verdiği kararı Başkan Ahmet Kalkan açıkladı. Kalkan, sanığın alt mahkemede beraat ettirilmesi üzerine İddia Makamının dosyalamış olduğu istinafı değerlendirdiklerini ve sanık lehine verilen beraat kararının hatalı olduğu bulgusuna vardıklarını belirtti.

Yargıtay Heyet Başkanı Ahmet Kalkan, sanığı, beraat ettiği davalar “kundaklama, ateşe verme, kasti hasar, sahtekârlıkla para temin etmeye teşebbüs” suçlarından suçlu bulup mahkûm ettiklerini ve lehine ve aleyhine olan hafifletici sebepleri de dikkate aldıktan sonra 2 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.