Evrim Kamalı

Lefkoşa’da yapılan operasyonda ele geçirilen 193 paket bonzai soruşturması sanıkları Halil Eker ve Ekrem Kazak aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde açıklandı.

Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Rauf Kürşat ve Vedia Barkut’un sanıklar aleyhine oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Güran açıkladı. Kararda sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini açıklayan Başkan sanıkların işlemiş olduğu suçun kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçu olduğunu ve bu suçun ülkemizi son günlerde veba virüsü gibi saran suçlardan olduğunu söyledi.

Başkan Güran sanıkların Güney Kıbrıs’tan ülkemize gönderilen 596 gram 240 miligram ağırlığında 193 paket olan sentetik cannabionit türü uyuşturucunun ülkemize girişinde aracı pozisyonunda bulunduklarını belirterek ve konu maddelerin ülkeye dağılmasında ilk aşamada bulunduklarını belirtti. Başkan Ömer Güran sanıkların işlemiş oldukları suçun yasa koyucu tarafından 18 yıla kadar hapis cezası önerdiği bir suç olduğunu, bu suçu işleyenlere mülayim davranılmasının mümkün olmadığını belirtti.

Başkan Güran bu davada sanıklara sabıklarına göre ceza takdir edilmesi gerektiğini belirterek suçlu bulup mahkûm ettikleri sanık Halil Eker’in sabıkası olmaması nedeni ile 5 yıl, sanık Ekrem Kazak’ın benzer 3 sabıkası olması nedeni ile 6 yıl hapse mahkûm etmeyi uygun bulduklarını açıkladı.

mahkeme-uyusturucu-3.jpg