Gamze Baykur

Mağusa’da satmak için 500 gr Eroin türü uyuşturucu maddeyi tasarruf eden sanık Bavır Yaşar, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı…

Mağusa’da satmak için 500 gr Eroin türü uyuşturucu maddeyi tasarruf eden sanık Bavır Yaşar, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davasından yargılanan sanık Yaşar, suçlu bulunarak 5 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

10 bin Euro’ya satıp 1200 Euro komisyon alacaktı…

Sanık Bavır Yaşar, 201 yılı Kasım ayı içerisinde İstanbul’da bulunduğu bir sırada daha önceden tanıdığı ve uyuşturucu işi yaptığını bildiği Mahmut Yıldırım isimli kişi ile karşılaşmış ve Mahmut Yıldırım’a KKTC’ye abisini ziyarete gideceğini söylemişti. Mahmut Yıldırım ise sanık Yaşar’a KKTC’de bir kişiden 500 gr Eroin alarak satmasını istemişti. Sanık Yaşar ile Mahmut Yıldırım konu uyuşturucu maddeyi 10 bin Euroya satması halinde 1200 Euro komisyon alması konusunda anlaşmışlardı.

2015 yılı Ocak ayı içerisinde KKTC’ye gelen sanık Yaşar, Mahmut Yıldırım aracılığı ile soy adını bilmediği bir kişiden konu 500 gr Eroini almış ve satmak için paketlere ayırmıştı. 8 Ocak 2015 tarihinde zanlı Yaşar’ın tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğu bilgisini alan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri sanık Yaşar’ı kalmakta olduğu evden çıkarken tespit ederek üzerinde arama yapmış ve ceplerinde 500 gr Eroin türü uyuşturucu madde bulmuştu.

Mesutoğlu: “Sanık, uyuşturucu tacirliğine soyundu…”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, sanık Bavır Yaşar’ı aleyhine getirilen davadan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Uyuşturucu suçlarının ceza yasamızda azami 18 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü anımsatan Mesutoğlu, konu suçun ceza yasamızda ağır suç kapsamında olduğunu belirtti.

Mesutoğlu, Eroin türü uyuşturucu maddenin kullanıcılar üzerinde ağır tahribatlara yol açan en tehlikeli ve zararlı olan uyuşturucu türlerinden olduğunu ifade etti. Sanık Yaşar’ın tasarrufunda bulunan 500 gr Eroinin küçümsenemeyecek külliyatlı bir miktarda olduğunu anımsatan Mesutoğlu, kullanıcıları bağımlı hale getiren uyuşturucunun miktarının yüzlerce kez kullanılabilecek miktarda olduğunu dile getiridi.

Mesutoğlu, her ne kadar da sanık Yaşar’ın konu uyuşturucu maddeyi KKTC’ye ithal eden kişi olmasa da uyuşturucu maddeleri satma işini üstlendiğini ve uyuşturucu tacirliğine soyunduğunu söyleyerek, 500 gram Eroinin ülkemizde yüzlerce kişiyi zehirlemeye hatta öldürmeye yetecek bir miktar olduğunu ifade etti. Sanık Yaşar’ı uzun süreli bir hapislik cezası ile cezalandırmayı uygun ve adil bulduklarını açıklayan Mesutoğlu, sanığı 5 yıl hapis cezasına mahkum etti.