İzmir'in Konak ilçesinde, marketten dönen yaşlı kadının üzerine yaklaşık 500 kiloluk demir kapı devrildi. Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden yaşlı kadından geriye marketten aldığı ekmek, yağ ve su kaldı.

Olay, saat 13.30 sıralarında Yenişehir semti Boğaziçi Caddesi numara 29'da meydana geldi. Evinden markete giden Dudu Küçükçıplak (67), ekmek, yağ, su, patlıcan ve biber aldıktan sonra tekrar evine dönmek için yola koyuldu. Kaldırımdan yürüdüğü sırada depo olarak kullanılan alanın 3 metre yükseklik, 6 metre uzunluk ve yaklaşık 500 kilogram ağırlığındaki demir kapı, Dudu Küçükçıplak'ın üzerine devrildi. Yaşlı kadını çığlıklarına koşan çevredekiler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirirken Dudu Küçükçıplak'ı sıkıştığı yerden kurtarmak için kapıyı kaldırmaya çalıştı. Sağlık ekiplerinin gelmesiyle yaşlı kadın yarım tonluk kapının altından çıkarıldı. Sağlık ekipleri, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Dudu Küçükçıplak'ı ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Burada tedavi altına alınan Küçükçıplak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Acı haberi alan Dudu Küçükçıplak'ın yakınları hastanede sinir krizi geçirdi.

OLAYLA İLGİLİ 4 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan kapının nasıl yerinden çıkıp ve devrildiğiyle ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, depo alanın etrafındaki demir çitleri boyayan 4 kişiyi gözaltına alındı. İddiaya göre, kapı açık olduğu için demir kapının kapattığı çitleri boyayamayan işçiler, kapıyı kapatmak isterken kapının raydan çıktığı ve devrildiği belirtildi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.