Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığını devredecek Fatih Yarımbaş ve görevi devralacak yeni Başkan Erdoğan Çelebi’yi kabul etti.

YARIMBAŞ: “KKTC’DE GÖREV YAPMAK BİZİM İÇİN BİR SEVDAYDI”

Bugün saat 14.00’de bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, görevi devredecek olan Fatih Yarımbaş, görevi sürecinde elinden geldiği kadar Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığını en üst seviyeye çıkarmak için çalıştığına dikkati çekerek, bu dönemde başta Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş olmak üzere herkesin kendilerine yardımcı olduğunu belirterek teşekkür etti.

“KKTC’de görev yapmak bizim için bir sevdaydı, şimdi kalbimizde bir aşk. İnşallah daha güzel günlerde Kıbrıs Türk Halkı ile yeniden bir arada oluruz” diyen Yarımbaş, onur ve gururla üstlendiği görevini devralacak başkanında aynı şevkle çalışacağına olan inancını dile getirerek, huzurla veda etmenin rahatlığını yaşadığını söyledi.

ÇELEBİ: “ÖNCELİĞİMİZ, YÜKSELTİLEN STANDARTLARI YİNE HEP BİRLİKLE DAHA DA İLERİYE GÖTÜRMEK”

İki yıllık görevi süresince standartları çok çok yükseltmiş olan Fatih Yarımbaş’tan görevi almanın gururunu yaşadığını ifade ederek sözlerine başlayan Sivil Savunma Teşkilatı yeni Başkanı Erdoğan Çelebi ise işlerinin hakikaten zor olduğunu ancak önceliklerinin, yükseltilen standartları yine hep birlikle daha da ileriye götürmek için çabalamak olduğunu söyledi.

DENKTAŞ: “DOSTLUK BÂKİ KALIYOR”

Kabulde görevi devredecek Fatih Yarımbaş’a bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eden Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, ülkeye yapmış olduğu hizmetler nedeniyle teşekkür etti.

Kendileri açısından bu tür uğurlamalar ve karşılamaların hem hoş, hem de üzüntü verici olduğunun da altını çizen Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaş’a; “iki yıl koskoca bir dostluk kuruyorsunuz, sonra ayrılıp gidiyorsunuz. Ancak bâki kalan dostluk oluyor. Yeniden sizleri ülkemizde görmek istiyoruz” diye konuştu.

Serdar Denktaş, Fatih Yarımbaş’a bundan sonraki görevlerinde başarılar da diledi.

Göreve atanan Erdoğan Çelebi’ye de yeni görevinde başarılar dileyen Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı, yeni Başkan döneminde de Sivil Savunma Teşkilatı ile birlikte aynı şekilde el ele mücadele edeceklerini ve işleri el birliği ile birlikte yürüteceklerini sözlerine ekledi.