Çözüm ve Barış Platformu, çözüm ve barışa destek amacıyla yarın Lefkoşa Dereboyu’nda saat 17.00’de “Barışın Tam Zamanı" sloganıyla eylem düzenleyecek.

Çözüm ve Barış Platformu adına yazılı bir açıklama yapan Biyologlar Derneği Medya Sekreteri Hasan Sarpten, adanın her iki yanından aynı oranda çözüm taleplerinin yükselmesi ve referandumda her iki toplumdan güçlü birer "evet" çıkması için güneydeki temaslarını sıklaştırdıklarını belirtti.

Platform temsilcilerinin dün hem AKEL ile hem de PEO ile bir toplantı gerçekleştirdiğini kaydeden Sarpten, ilk olarak AKEL Polit Büro üyesi Yorgos Lukaidis ile gerçekleştirilen görüşmede ülkenin yeniden birleşmesi için çabaların koordinasyonu üzerinde durulduğunu ifade etti.

Sarpten, görüşmede platform adına söz alan Mertkan Hamit’in kuzeydeki kamuoyunun hassasiyetleri ve platformun AKEL ile ilişkilerinin önemi üzerinde durarak, özellikle çözüm neticesinde toprak düzenlemesi ve basında çıkan nüfus değişimi rakamlarının oluşturduğu rahatsızlığı dile getirdiğini kaydetti.

İkinci görüşmenin PEO sendikası ile gerçekleştirildiğini anlatan Sarpten, özellikle Kıbrıs sorunundaki son gelişmelerin değerlendirildiğini ifade etti.

Açıklamaya göre, yapılan değerlendirmeler çerçevesinde PEO sendikası ile Çözüm ve Barış Platformu, 21 Kasım Pazartesi günü saat 19.30’da (Güney Kıbrıs saati 18.30) ara bölgedeki Çetinkaya Sahası’nda (Cirit Hisarı) ortak bir etkinlik yapma kararı aldı.

Etkinlik iki toplumdan çözüm güçlerinin ortaklaşması yanında Kıbrıslı Türk, Rum, Maronit, Ermeni ve Latinlerin bir araya gelmesi amacıyla düzenleniyor.

Ayrıca PEO ve Platform, 19 Kasım Cumartesi günü saat 11.00'de (Güney Kıbrıs saati 10.00) ara bölgedeki Dayanışma Evi'nde (Home for Cooperation) Mont Pelerin'de başlayacak zirveye yönelik ortak basın açıklaması da yapacak.