KTAMS’tan yapılan açıklamaya  grev kapsamında saat 09.00’da Maliye Bakanlığı önünde  basın açıklaması yapılacak.

KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan  Motorlu Araçlar Mukayyitliği’nin Bakanlar Kurulu kararı ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlanması sonucu  ortaya çıkan sorunların  çözümü konusunda  KTAMS ve Kamu-İş’in  sözkonusu işyerinde iki kez uyarı grevi uyguladığını hatırlattı.

Bengihan, 16 Eylül 2014 tarihinde iki sendika ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı arasında sorunların çözümü için bir de protokol imzalandığını kaydetti.

Bengihan,  31 Aralık 2014 tarihine kadar Trafik Hizmetleri Dairesi Teşkilat Yasası hazırlanmasını ve  Motorlu Araçlar Mukayyitliği’nin  bu tarihe kadar belirlenmiş olacak yeni binasına taşınmasını öngören  protokolün imzalanmasının üzerinden altı ay geçmiş olmasına rağmen bu konuda hiçbir adım atılmadığını belirtti.

Bengihan, kadroları Gelir ve Vergi Dairesinde olan personelin yasalara aykırı  şekilde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlanan Motorlu Araçlar Mukayyitliği’nde çalıştırılmakta olduğunu savunarak, “yasadışılığın ortadan kaldırılması ve sorunların çözümü için Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü ile görüşüldüğünü, sendikaya  olumlu veya olumsuz hiçbir yanıt verilmediğini” kaydetti.

Bengihan, imzalanan protokolün hayata geçirilmesi ve yasadışı olduğunu iddia ettiği uygulamanın ortadan kaldırılması talebi ile  yarın  Motorlu Araçlar Mukayyitliği’nde bir günlük grev yapacaklarını açıkladı.