Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS),  Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’ndeki öğretmenlerin darp edildiği gerekçesiyle yarın 10.00-13.00 saatleri arasında tüm Gazimağusa merkez okullarında grev ve eylem yapacağını duyurdu.

KTOEÖS üyeleri KTOEÖS Gazimağusa lokalinde toplanarak saat 10.30’da Anıt Çemberi’ne doğru yürüyüşe geçecek ve burada saat 11.00’de eylem ve basın açıklaması yapılacak.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada, “öğretmene atılan yumruğun geleceğe konulan bomba” olduğunu belirtti.

Gökçebel, olayın münferit bir olay olmadığını vurgulayarak, “öğretmenlere saldırı ve şiddet karşısında davacı olması; öğretmene, öğrencilere ve okullara sahip çıkması gereken Milli Eğitim Bakanlığı’nın hiçbir şey olmamış gibi sessizliğe büründüğünü” savundu.

“Halkın çocuklarının okuluna, kamusal hizmet veren, geleceğin, onurun, değerlerin timsali, kamu hizmeti veren öğretmene yapılan saldırıya sessiz kalmayacağız. Halkın okullarını ve öğrencilerimizi sahipsiz bırakmayacağız” diyen Gökçebel, yarın Gazimağusa merkez okullarında grev ve eylemde olacaklarını açıkladı.

Gökçebel, “Her yıl eğitim yılının kaosla başlamasının rastlantı olmadığını Eğitim Bakanı ve hükümetin tercihi olduğunu, siyasi rant uğruna atılan adımların bugün öğretmenlik mesleğini yok etme noktasına getirdiğini” iddia etti.

Gökçebel,  “yüzlerce sorunun, yaşanan sıkıntıların sorumlusu olarak öğretmeni gösteren, her fırsatta öğretmenleri aşağılayan, eğitim bakanı ve hükümetin bugün öğretmene yapılan darp ve saldırının sahibi olduğunu” iddia ederek, söz konusu saldırının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Sınıf Geçme Sınav Tüzüğü, Disiplin Tüzüğü gibi tüzük ve yasaların ele alınıp değiştirilmesi, okul güvenlikleri için ülke genelinde ciddi tedbirler alınmasını isteyen Gökçebel,  darp olayını gerçekleştiren şahıs ve şahısların en ağır cezaya çarptırılmasını talep etti.