Girne 2. Bölge Emirnamesi’nde yapılmak istenen değişikliklere karşı Girneli bir grup tarafından oluşturulan ve siyasi partilerle sivil toplum örgütlerinden oluşan yirmiyi aşkın örgütün destek beyan ettiği Girne İnisiyatifi, Alsancak ve Çatalköy’de bölge toplantıları yaptı.

Tepki gösterilen emirname değişikliği, yarın toplanacak halk meclisinde de değerlendirilecek ve bundan sonraki süreçte neler yapılacağı kararlaştırılacak. Yarınki halk meclisi toplantısı saat 18.30’da Girne Barış Parkı’nda yer alacak.

İnisiyatif daha sonra bölge toplantılarına da devam edecek.

İnisiyatiften yapılan açıklamaya göre,  halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen bölge toplantılarında, emirnamede yapılmak istenen değişikliklerle ilgili bilgi verildi ve halkın görüşleri alındı.

1472113244.jpg

İNGİLİZLERDEN BÜYÜK İLGİ

Çatalköy’deki toplantıya, bölgede yaşayan İngilizlerin büyük ilgi gösterdiği ve toplantıda simultane çeviri de yapıldığı belirtildi.

Toplantılar sırasında emirname değişikliklerine karşı inisiyatif tarafından hazırlanan 4 maddelik Planlı Kentler Bildirgesi imzaya açıldı ve 200’ü aşkın imza toplandı.

Bu arada her iki bölgede de temsilciler belirlenerek, imza toplama çalışmalarının temsilciler aracılığıyla da sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Bundan sonraki yol haritasının halk meclisinde belirleneceği kaydedildi.

Bölge toplantılarında özellikle İngiliz vatandaşların gösterdiği yoğun ilgi ve sürece aktif katkı sağlama taleplerini değerlendiren Girne İnisiyatifi’nin yarın toplanacak halk meclisinde durum değerlendirmesi yaparak önümüzdeki haftanın da programını belirleyeceği ve imza kampanyasının bundan sonraki seyrinin de ele alınacağı belirtildi.

1472113246.jpg