22 Şubat İzci Düşünce Günü nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar, yarın Lefkoşa Selimiye Meydanı’nda İzci Şöleni ve Kermesi düzenliyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre program, saat 08.45’de Milli Eğitim Bakanlığı park yerinde İzci Ateşi’nin yakılmasıyla başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ve İzcilik Yürütme Kurulu Asbaşkanı 4 Tahtalı Eğitimci Lider Lütfiye Fedai’nin konuşmalarının ardından, tüm izci ve liderler ellerinde balonlar eşliğinde Selimiye Meydanı’na yürüyecek.

İzciler, güzergah sırasında Atatürk Anıtı’na çelenk koyup, saygı duruşunda bulunacak ve İstiklal Marşı okuyacak.

Daha sonra Halkın Sesi Gazetesi, Sarayönü Meydanı, Büyük Han ve Bedesten noktaları önünde 1-2 dakikalık molalar verilip, izci şarkıları söylenecek.

Saat 10.00’da Selimiye Meydanı’na varışla birlikte başlayacak İzci Şöleni ve Kermesi saat 15.00’te tüm izcilerin “özgür düşünce balonlarını” göğe bırakmasıyla son bulacak.

Şölene, bakanlığa bağlı 30 okuldan, 600 izci öğrenci ve izci lideri öğretmen katılarak, şölen boyunca gösteriler sunacak ve etkinlik boyunca Selimiye Meydanı’nda izci marşları okunacak, öğrenci velilerinin yaptığı yiyeceklerinin satışı yapılacak.