Melin Dobran

Yılmazköy-Çamlıbel anayolunda dün saat 16.30 civarında meydana gelen trafik kazasında üç kişi yaralandı. 

Söz konusu yolun 3. ve 4. Kilometreleri arasında, BV 915 plakalı aracı ile seyreden İrfan Özbulak (E-49), sola meyilli virajda direksiyon hâkimiyetini kaybetti. Direksiyon hâkimiyeti kaybedilen araç, köprü taşına çarptıktan sonra takla atarak tavanı üzerinde durdu. Araçta sıkışan sürücü ve yolcuları, olay yerine giden Lefkoşa itfaiye ekipleri çıkardı.

Hayati tehlikeleri yok

Kaza sonucu yaralanan araç sürücüsü ve aynı araçta yolcu olarak bulunan Feride Tüccar (K-86) ve Nguyen Thi Huong (K-46), olay yerine çağırılan ambulanslarla, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yetkilerden alınan bilgiye göre kazazedelerin hayati tehlikesinin bulunmadığı ve Huong ile Tüccar’ın köprücük kemiğinin kırıldığı öğrenildi.

Kazadan sonra yaralıların yardımına ilk olarak o esnada bölgeden geçen diğer sürücüler koştu. Vatandaşlar, araçta sıkışan sürücü ve yolcuları yardım ekiplerinin yolda olduğunu söyleyerek rahatlattı. Kısa sürede kazanın olduğu bölgeye ulaşan itfaiye ve sağlık ekiplerini gören kazazedeler, “Şükür kurtulduk, yaşıyoruz” diyerek sevinçlerini dile getirdi.