Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da Salamis yolunda uzun süredir kaldırımda duran ve bölge sakinlerinin tepkisini toplayan kamyonetin sahibi Oğuz Özkaraman iddialara yanıt verdi. 

Kamyonun evinin önünde durduğunu ve kaldırımdan 10 ayak geride olduğunu ifade eden Özkaraman, “Yasalara aykırı bir durum yok. Daha önce de polise bazı şikayetler gitti ancak polis inceleme yaparak kamyonun orda durmasının yasaya aykırı olmadığını belirledi” şeklinde konuştu.

“Benim kamyonumla uğraşılmasın”

Gazimağusa’da birçok yerde kaldırım işgali olduğunu belirten Özkaraman, kimsenin o işgalleri şikayet etmezken, yasaya aykırı olmadan kendi kamyonetinin evinin önünde durmasının şikayet konusu yapılmasının asla kabul edilemeyeceğini söyleyerek, “Şikayet eden şahsın kesinlikle bana özür borcu vardır” şeklinde konuştu.

Kamyonun manevi değeri çok yüksek

Kamyonetin, vefat eden babasından kaldığını aktaran Özkaraman, manevi değeri kendisi için yüksek olan bir şeyi satmasının da mümkün olmadığını vurguladı. Özelikle kamyonun konu yerde durmasının yasal olup olmadığını araştırdığını ve yasal olduğunu öğrendikten sonra kamyoneti konu yerde tuttuğunu anlatan

Özkaraman, “Yasal olmasa zaten ben o kamyonu oradan çekerdim, gerçekten şikayet edilmesi anlamsız, ben yıllardan beri esnaflık yapan birisiyim, beni bilen bilir, asla yasal olmayan hiçbir şey yapmam” dedi.