Yasadışı Kürtaj meselesiyle ilgili tutuklu bulunan sanıklar, Doktor Mehmet Ali Tunçbilek, Doktor Verda Özkent Tunçbilek, Ayşegül İşbilen, Taner Okburan, Doktor Fahri Karagözlü ve Doktor Rasiha Serdaroğlu yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Girne Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıç Banu Soyer huzurunda görülen ilk tahkikat duruşmasında, mahkemeye 21 adet emare sunuldu.

Yargıç Banu Soyer, mahkemeye sunulan emare, şahadet ve ifadelerin davanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevki için yeterli olduğunu söyledi.

Sanıklar hakkındaki ilk dava olan “Ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmenin, ömür boyu hapislik öngörülen bir suç olduğuna vurgu yapan Soyer, sanıkların bu şartlarda serbest kalmalarının mümkün olmadığını ifade etti ve meseleyi Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale etti. 

Yargıç Banu Soyer, 19 Ağustos’ta Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak davanın görülmesine kadar sanıkların, Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ndeki hükümsüz tutukluluklarının devamına da emir verdi.

Yasadışı kürtaj meselesiyle ilgili tutuklu bulunan 6 sanık “Ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek, çocuk düşürmeye teşebbüs, hamileliği yasadışı olarak sonlandırmak, çocuğun doğumunu gizleme” suçlarından oluşan 4 ayrı davadan yargılanacak