KKTC'de 2008 yılında yürürlüğe giren 44/2008 Sayılı ''Tütün Ürünlerinin Zararlarından Korunma ve Denetim Yasası'' çerçevesinde, kapalı alanlarda sigara içmek yasaklandı.

Bu yasayla, lokanta, kafeterya, büfe, kahvehane, pastahane ve benzeri toplu tüketim yerlerinin tüm kapalı alanlarında tütün ürünlerinin kullanımı yasaklanmış, ve bu tarz yerlere uyarı levhaları asılması zorunluluk haline getirilmiştir.

Ülkemiz'de bu yasanın ne kadar uygulanıp uygulanmadığı tartışma konusu olurken, Süleyman Ergüçlü'nün katıldığı bir yemekten sosyal medyada  paylaştığı resimlerde çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. UBP Lefkoşa Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu'nun 'Tütün Ürünlerinin Zararlarından Korunma ve Denetim Yasası''nı ne kadar önemsediğini gösteren bu fotoğraflar sosyal medya kullanıcılarının tepkisine neden oldu.

Milletvekilleri ve siyasilerin halka örnek olacak davranışlar sergilemesi gerekirken, sayın Ertuğruloğlu'nun tam da bulunduğu ortamda bulunan uyarı yazısının altında ''Tütün Ürünlerinin Zararlarından Korunma ve Denetim Yasası''nı çiğnemiş olması ülkemizdeki siyasilerin vatandaşlarmıza ne denli olumlu örnek olduğunu ve insan sağlığına ne kadar önem verdikleri bir kez daha gözler önüne serildi.

Paylaşılan bu fotoğraflardan sonra Yetkililerin, yasayı açıkça çiğneyen Ertuğruloğlu'na cezai işlem uygulayıp, uygulayamayacağı merak konusu.

1-203.jpg

2-211.jpg

10913424_835513886506840_147129014_n-(1).jpg