Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’ndan (KTEZO) bir heyet Karaoğlanoğlu sahil kenarında “yasadışı” bir şekilde kat çıkılarak inşaatına devam edildiği iddia edilen eski Zeyko fabrikasının bulunduğu bölgedeki otel inşaatını inceledi.

Otel inşaatının yasalara aykırı bir şekilde devam ettiğini ve bu durumun da siyasiler tarafından yasallaştırılmaya çalışıldığını savunan ve bunun kabul edilemez olduğunu belirten KTEZO, “yasallaştırma hamlesinin püskürtülmesi için” 3 Ağustos Çarşamba günü saat 10:30'da Girne Belediyesi Leymosun Kültür Evi'nde yapılacak olan toplantıya herkesin katılması çağrısı yaptı.

KTEZO Başkanı Mahmut Kanber yazılı açıklamasında, ülkede halkın denize girebileceği sahillerin işgal edildiğini, ekonominin büyütüleceği vaadi ile atılan her adımın yurttaşı ve küçüğü daha çok ezdiğini, toplum ekonomisini gerilettiğini ve ülkeyi yaşanmaz hale getirdiğini savundu.

Kanber, bugüne kadar yapılan gazino otellerin kumarhane hedefli olduğunu ve her şey dahil modeli ile işletildiğini, tüm bunların bilinmezlikten gelinmesinin ise ayrı bir kördüğüm olduğunu da savundu.

TULGA

KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga da, tüm bu “yasa dışılığa” rağmen otel inşaatının devam ettiğini, özelde Ayorgilileri genelde ise tüm toplumu ilgilendiren bu konularda ortak bir tavır belirlenmemesi halinde ülkenin ne girilecek sahilinin, ne de teneffüs edebilecek havasının kalacağını ifade etti.

Tulga konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Bir toplumu yok etmek isterseniz, her tarafına kumarhane açarsınız, sahillerini kapatırsınız, doğasını, kültürünü yok edersiniz, kirletirsiniz. Açılan her kumarhane ile kapattığınız, yok ettiğiniz, kirlettiğiniz gibi.. topa tanka gerek kalmaz. Bir düşünün kumarhaneleri ile dillenen bir ülkeye turist mi gelir? Hele de tek avantajınız doğanız, sahiliniz, kültürünüz ise bu daha da kötü sonuçlara yol açar. Turist adı üstünde gezmeye çıkar, kumarhane için gelenlerde öyle bir şey var mı?"

Oda yetkilileri bölge sakinlerinin evlerine ve bölgedeki köy kahvelerine ziyaret gerçekleştirerek, konuyla ilgili görüşlerini de aldı.