Yaşama Hakkını ve Aileyi Koruma Birliği, kötü niyetli bazı kişilerin birliği yıpratmaya çalıştığını belirterek haklarında çıkan haberleri yalanladı.

Yaşama Hakkını ve Aileyi Koruma Birliği Başkanı Cem Şen yazılı açıklamasında, yeni kurulan ve toplum için faydalı hizmetler amaçlayan birliğin, bazı kötü niyetli kişilerin haksız iddialarıyla yıpratılmaya çalışıldığını belirtti.

Birliğin ilgili yasa altında Gazimağusa’da kurulduğunu ve 8 Mayıs 2014’te Gazimağusa Kaymakamlığı’nca tescil edildiğini kaydeden Şen, “Birliğimiz için kullanılan ‘paravan dernek’ yakıştırması asılsız, son derece çirkin ve haksız bir söylemdir” dedi.

Şen, birliğin kuruluşu sırasında toplantı yapacakları bir yer ve adresleri olmadığı için Uz. Dr. Şebnem Ersoy’un işyerini ücretsiz kullandıklarını anlatarak, Ersoy’un ayrıca belediyelerdeki çeşitli eğitimlere ve seminerlere birlik adına katıldığını ve halkı, aile-çocuk yetiştirme-iletişim konularında bilgilendirdiğini ifade etti.

Bunlar için kendisine hiçbir ücret ödenmediğini belirten Şen, teşekkür etti.

Şen, “Biz hiçbir kurum, kuruluş veya oluşumun paravanı olamayacak kadar yüksek hedeflerle ve bu toplumun sosyal yapısına çok önemli katkılar sağlayacak olan çalışmalar yapmak üzere kurulmuş bir sivil toplum örgütüyüz” ifadelerini de kullandı