Evimizde işyerimizde hayatımızın birçok alanında en kullanışlı ve ekonomik sistemlerdir çelik raflar. Raf profili, raf tabyası, 9/16/14 Cıvata somun ve plastik taban çelik rafları oluşturan parçalardır. Plastik taban rutubetli alanlarda rafın zarar görmesini engeller. Montajı oldukça kolay olan çelik raflar arşivleme ve depolama alanında kullanılacak malzemeye göre kolayca uygulanabilmektedir. Dayanıklı ve uzun ömürlü olması nedeniyle en çok tercih edilen raf çeşididir.

 

            Çelik Raflar daha sağlam malzemeden üretildiği için deprem, sel gibi doğal afetlerde en iyi korumayı sağlamaktadır. Hijyen açısından güvenilir olduklarından mutfaklarda ve yemek sanayisinde daha çok tercih edilmektedir. Çeliğin sağlam bir malzeme olması sebebi ile rafları uzun yıllar sorunsuz olarak kullanabilmek mümkündür.

 

            Çelik raf üniteleri ekonomik olmaları nedeniyle de çok tercih edilmektedir. Paslanmaz özelliği içine konan malzemelerin güvenle saklanmasını sağlamaktadır. Farklı raf sistemleri arasında en ekonomik olan sistem çelik raf sistemidir. Deponuzda ve arşivinizdeki karışıklığa son vermek ve düzen getirmek istiyorsanız çelik raflar tam aradığınız sistem olacaktır.

 

            Mini Raf sistem; Hafif depolama rafı kancalı ve cıvatasız bir raf sistemidir. Ayak ve Taşıyıcı profiller 30*50 - 40*60 olarak üretilmektedir. Bulunduğu alanda yan yana seri olarak kurulur ve kapladığı alan bakımından size kazanç sağlar. Standart ölçüsü yoktur, sizin kullanımınıza göre üretilmektedir. Genel olarak dosyalama amaçlı kullanılan metal raf sistemidir. Depolanan ürünün sağlıklı muhafaza edilmesini sağlar. Klasör ve hafif depolama için kullanılmaktadır. Raf tabla kalınlığı 1,00 mm ve üzerinde olmaktadır. Tablaların kalınlığı ve ebatları değişken ve standart olabilmektedir.

 

            Raf modelleri; dış giydirme raf modelleri, sırt sırta raf modelleri, duvar raf modeli, kitaplık raf modeli, dolap içi raf modeli, konsol kollu raf modeli, kayar raf modeli, mekanik raf modeli olarak çeşitli ihtiyaca göre raf modeli vardır.

 

            Depo raf sistemleri; Depolama alanında çok fazla kullanılmakta olan bir sistemdir. Özel kalınlık ve yan kapaklı olarak Ecza depoları ve Yedek parça depolarında sıkça kullanılmaktadır.

 

            Raf sistemleri; Depolama alanı, açık zemin bölümleri ve raf sistemlerinden oluşmaktadır. Ürünler depo içinde kaldıkları süre içerisinde bu alanlarda muhafaza edilir.

 

            Çelik raf, paslanmaz çelik istif rafları, soyunma dolapları, dosya dolapları, sırt sırta yük sistemleri, iç içe geçiş yük rafları, hafif yük rafları depo raf sistemleridir.

 

            Bu rafların günlük hayatımızda kullanımı ile birlikte birçok alanda kolaylık yaşamaya başladık. Artık aradığımız bir şeyi daha rahat bulabiliyor ve daha sorunsuz bir saklama yapabiliyoruz.