Suna ERDEN 

Alayköy’de misafir olduğu evde rahatsızlanarak yaşamını yitiren 20 yaşındaki Anıl Muhammet Raşit Karabıyık’ın uyuşturucu madde kullandığı şüphesi ile tutuklanan ev sahibi zanlı Ersan Tarım dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

SORUŞTURMA SÜRECEK 

Polis, zanlının evinde misafir olarak bulunan Anıl Muhammet Raşit Karabıyık’ın rahatsızlanarak yaşamını yitirdiğini, görgü tanıklarından aldıkları ifadede zanlı ile Karabıyık’ın uyuşturucu kullandıklarına dair şüphe oluştuğunu belirtti. 

Polis, zanlının ayrıca mahkemeye geldikleri esnada araç içerisinde kendilerine ‘bu suçu tespit edebileceğinizi düşünseydim kaçardım’ beyanında bulunduğunu belirtti. Polis, zanlı aleyhine yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak etki etme olasılığının bulunmadığını söyleyerek teminata bağlamasını talep etti. 

SİLAHTAN DAHA TEHLİKELİ 

Polisin ardından söz alan zanlı Ersan Tarım, tutuklu yargılanmak istemediğini ifade ederek, “Beni ceza evine gönderirseniz hayatım altüst olur. Artık ben bu işleri yapmıyorum, silahın yapamadığını bonzai yapıyor, gençlik bitti” dedi. 

KISA SÜRELİ CEZAEVİ 

Mahkeme, meselenin çok ciddi olduğunu ancak zanlı aleyhine henüz dava dosyası getirilmediğini, hangi suçtan yargılanacağının belirsiz olduğunu ifade ederek, 15 gün süre ile merkezi cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak beklemesine karar verdi