İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelen Müezzinoğlu, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yaşar Kemal'in sağlık durumu ve tedavisiyle ilgili düzenlemeleri doktor arkadaşlar yapıyorlar. Ama ben kendisini yoğun bakım koşullarında ziyaret ettim. Şuuru yarı açık, biraz uyutuluyor. Ama neticede iletişim kurulabiliyor" dedi.

Yaşar Kemal'in, akciğer yetmezliği ve akciğerinde bir pnömonik infiltrasyon nedeniyle genel durumu bozularak bugün hastaneye geldiğini anlatan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Zaten son dönemde belirli hastalıkları dolayısıyla tedavi gören bir hastamız. Ama son yoğun bakım koşullarına getiren ve tedavi gerektiren durumu, akciğerlerindeki bir pnömonik infiltrasyon ve akciğer yetmezliğine bağlı diğer sorunlarının da bir bütüncül olarak tedavisinin yapıldığı koşullar var. Tabi gerek yaşı, gerek diğer sağlık sorunları nedeniyle çok yönlü tedavisi yapılıyor. Ümit ederim ki tedaviden olumlu neticeler alınacaktır."

Yaşar Kemal'in, tedaviye daha yeni başladığı için cevap veremediğini ama neticede yeni geldiğine göre durumunun solunum açısından da diğer fonksiyonlar açısından da daha iyi olduğunu belirten Müezzinoğlu, Yaşar Kemal'in hayati tehlikesinin devam ettiğini vurguladı.

Müezzinoğlu, "Neticede diğer sağlık sorunlarına ilave gelen sorunlar nedeniyle yakın takipte, inşallah daha iyi olacak" ifadesini kullandı.

Bakan Müezzinoğlu'na, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet eşlik etti.