Nadire BAHADİ

Dipkarpaz’dan Kumyalı’ya kadar pek çok ev ve iş yerinden 18-25 Ocak 2016 tarihleri arasında ziynet eşyası, elektronik eşya ve malzeme çaldıkları gerekçesi ile tutuklanan 16 yaşındaki 3 genç, mahkeme kararı ile alınan 2 günlük tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden İskele’de mahkemeye çıkarıldı. Polisin haklarında yürüttüğü soruşturmanın tamamlanmasının ardından teminata bağlanan E.Ö., M.E.Y. ve M.Z. yargılanıncaya dek serbest bırakıldı. 

Polis soruşturmayı bitirdi

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Salih Türet mahkemede verdiği ifadede, 18- 25 Ocak 2016 tarihleri arasında Dipkarpaz’da Elizabeth Fuller’e ait evin açılarak içerisinden ziynet eşyası ve laptopların çalındığını belirtti. Başlatılan soruşturma çerçevesinde E.Ö, M.E.Y. ve M.Z’nin tutuklandığını belirten Türet, zanlılardan yapılan ileri soruşturmada aynı tarihler arasında Dipkarpaz’dan Kumyalı’ya kadar pek çok iş yerinden ve evden hırsızlık yapıldığının belirlendiğini söyledi. Zanlıların evlerinde yapılan aramada E.Ö.’nün evinde Elizabeth Fuller’in evinden çalındığı belirlenen eşyaların bulunduğunu belirten Türet, zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ifade etti. Türet E.Ö, M.E.Y. ve M.Z.’nin teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandılar

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Cenkay İnan, 16 yaşındaki gençlerin yurt dışına çıkışını yasaklayarak kimlik ve pasaport belgelerine el konulmasını emretti. Yargıç 3 gencin yargı sürecinde mahkemede hazır bulunmalarını temin etmek maksadı ile kefillerin imzaladığı kefalet senedi ile serbest bırakıldılar.