Samsun'da kağıt toplayarak hayata tutunmaya çalışan 70 yaşındaki Harun Özdemir, evinin onarılması için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Tek başına bir evde zor şartlarda yaşayan Harun Özdemir, banyosunun kötü durumda olması ve şofbeninin olmadığından evinde banyo yapamadığını söyledi. Üç aylık maaşının geçimine yetmediğini ifade eden Harun Özdemir, geçinebilmek için çöplerden kağıt, hurda, plastik ve şişe gibi geri dönüşüm maddeleri toplayıp satarak geçinmeye çalışıyor. 3 aylık 500 lira civarı bir maaş aldığını belirten Özdemir, İlkadım ilçesi Fatih Mahallesi'nde bir binanın giriş katında oturduğu evin kirasının 120 lira olduğunu, maaşının ancak kirasına yettiğini söyledi. Özdemir, geçinebilmek için ek olarak kağıt toplayıcılığı yaptığını söyledi. Kazandığı parayla ekmek, şeker, çay aldığını belirten Özdemir, kağıt toplama arabasının çalındığı için her zaman işe çıkamadığını söyledi. Zor durumda hayatını sürdürmeye çalışan Harun Özdemir, hayırseverlerden yardım bekliyor.

"DAHA ÖNCE DIŞARIDA YAŞIYORDUM"

Çöplerden kağıt, hurda toplayarak geçimini sağlamaya çalıştığını ifade eden Harun Özdemir, "Üç aylık alıyorum ama oda çok az kirama bile yetmiyor. Ev sahibi kirasını aylık istiyor. Kira param yok şimdi. Ev sahibine ne vereceğim bilmiyorum. Daha önce dışarıda yaşıyordum. Kağıt arabam vardı onun içinde yatıyordum ama arabamı çaldılar. Yaz günleri dışarıda kalıyordum. Hastane kantinlerinde kaldım. Karda yağmurda ne yapayım başka. Şimdi Allah'a şükür bir evim var ama o da bakım istiyor" dedi.

Evinin her yerinin döküldüğünü söyleyen Özdemir, "Banyonun duvarları dökülüyor. Lambası yok, şofbeni yok. Ne yapayım. Soğuk su ile de banyo yapılmaz ki yapasın. Yaz olsa bir teneke su alıp banyo yapayım dersin" diye konuştu.