Dünyanın en geniş asma köprüsü olma özelliğini taşıyan Yavuz Sultan Selim Köprüsünde çalışmalar gece gündüz sürüyor. Asya ve Avrupa'yı 3'üncü kez birleştirecek olan köprü, ışıklandırılınca ortaya harikulade bir manzara çıktı.

Asya ve Avrupa yakasını 3'üncü kez birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde hummalı çalışmalar sürerken, gece ışıklandırması ile vatandaşlar köprünün görüntüsüne hayran kaldı. Havanın kararması ve bulutların oluşturduğu renk cümbüşü 3'üncü köprüde tablo gibi görüntüler ortaya çıkardı. İstanbul'da gece boğaz turu yapan ve köprünün uzaktan manzarasını görenler cep telefonları ile bu anı ölümsüzleştirdiler. Bazı vatandaşlar sosyal medya hesabından köprünün son durumunu selfie çekerek paylaştı.

Görüntülerde Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde yerine konan son tabliyelerin üstünde gece gündüz demeden çalışan işçiler görülüyor.

"GÖRDÜĞÜM MANZARA İLE GURUR DUYDUM"

Köprünün gece ışıklandırılması sonucu oluşan görüntüye hayran kaldığını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Gerçekten çok farklı hisler yaşıyorum ve kendimi çok şanslı hissediyorum. Çünkü köprümüzün aşamalarını takip ediyorduk ama köprünün altından gece geçmek çok güzel bir nostalji oldu bizim için. Gördüğüm manzaralar ile gurur duydum. Memleketimizin gücünü yakından müşahede etmek beni heyecanlandırdı. Memleketimiz adına dünya çapında yapılan projeler bizi gururlandırıyor" dedi.

"GURURUN ZİRVESİNE ULAŞTIĞIMIZ BİR AN"

Ailesi ile birlikte tekne turuna çıkan Mehmet Kosif, "İnsanın kanının donduğu bir manzara bu 3'üncü köprünün manzarası. Gururun zirvesine ulaştığımız bir anı hep beraber müşahede ediyoruz. Kısa bir zamanda böyle muhteşem bir eserin ortaya çıkması, bu aziz milletin nelere gücünün yettiğinin bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. İstanbul'da yaşayıp bu manzarayı görmediğimiz zaman ne olduğumuzu anlayabileceğimizi zannetmiyorum" şeklinde konuştu.

Geçmişte büyük projeler ve hizmetlere alışık olmadığını belirten Mustafa Önder ise, "Yapılan hizmetleri çocuklarımıza da izah etmeye çalışıyoruz. Yeni yetişen nesil bu ülkenin hep böyle olduğunu zannediyor ama yanılıyorlar. Bu hizmetleri bu ülke yeni görmeye başladı" dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapımı tamamlandığında, 59 metre genişliği ile dünyanın en geniş, 321 metre kule yüksekliği ile dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü olacak. Ayrıca köprü bin 408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem bulunan en uzun asma köprü olma özeliği taşımaktadır.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ışıklandırıldı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ışıklandırıldı