Bahadır AYNA
Lefkoşa Terminal Bölgesi’nde dün yaşanan olay vatandaşı çileden çıkardı. Yaya geçidine park eden araca ceza kesen zabıta ekibi kısa süre aynı yaya geçidine park ederek mesai arkadaşları ile sohbete kuruldu. Başta ceza yiyen vatandaş olmak üzere bölgedeki vatandaşlar yaşananlara tepki gösterdi.

Metropol yolundan da şikayet var

foto-1-001.jpg
Lefkoşa Türk Belediyesi’nin duran trafiği kontrolle görevli olan zabıtalarının son günlerde, denetim ve cezalarda çifte standart uyguladığına ilişkin şikayetler artıyor. 

Metropol bölgesi olarak bilinen Taşkınköy’deki ana caddede, bazı dükkanların önündeki çift sarı çizgiye park eden araçların görmezden gelindiğini öne süren vatandaşlar, süreli park yerine park eden bazı araçlara ise park süresi dolmadan ceza yazıldığını iddia etti.

Taşkınköy’de Kooperatif Bankası’nın arakasındaki yola park eden bir bayan sürücü ise “Bankaya girip çıkana kadar camda ceza makbuzunu gördüm. Oysaki orada park yasağı gösteren herhangi bir levha veya sarı çizgi yoktu. Belediyenin ücretli park yerinin karşısıydı. Cebimde bozuk para olmadığı için, trafik açısından da engel teşkil etmeyen bir yere park ettim. Ancak bankadan çıkıp caddeye dönünce çift sarı çizgide park halinde bulunan birçok aracı gördüm. Bu nasıl bir çifte standarttır” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.