Samsun'da yoldan çıkan otomobil kaldırımdaki yayalara çarptı. Kazada1 asker ile 1 üniversite öğrencisi hayatını kaybederken, araçta bulunan 2 kişi de yaralandı.

Kaza, Samsun'un Atakum ilçesi Atakent mevkisi Atatürk Bulvarı Televizyon İstasyonu Kavşağı'nda saat 05.50'de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sürücüsü tespit edilemeyen 55 SJ 316 plakalı otomobil, Bafra istikametine seyrederken sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak kaldırımdaki asker Onur Çakmak (22) ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olan arkadaşı Nurullah Akkuş'a (21) çarptı. Kazada Çorum'un Osmancık ilçesi nüfusuna kayıtlı asker ve üniversiteli genç olay yerinde hayatını kaybetti. Yol kenarındaki pideci dükkanı, berber, medikalcı ve büfe dükkanı olmak üzere 4 ayrı iş yerinde de maddi hasara sebep olan otomobil, büfenin vitrin kepengine çarpıp ters döndü. Kazada otomobilde bulunan Murathan C. ve Uğur K. de yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulanslarla Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Yaralılardan ikisinin de araç sürücüsü olduklarını kabul etmedikleri ve birbirlerini suçladıkları öğrenildi. Hayatını kaybeden Onur Çakmak'ın dağıtım izninden dönüp Samsun'daki hemşehrisi üniversite öğrencisi Nurullah Akkuş'un yanına geldiği ve Samsun'dan da vatani görevi için Hakkari'ye gideceği belirtildi. Otomobilin Onur Çakmak ve Nurullah Akkuş'un yaya geçidinde karşıya geçip valizlerini kaldırıma koydukları sırada her ikisine birden çarparak ölümüne yol açtığı tespit edildi. Ölen gençlerin cenazeleri, otopsi için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yayaların arasına daldı: 2 ölü

Yayaların arasına daldı: 2 ölü

Yayaların arasına daldı: 2 ölü

Yayaların arasına daldı: 2 ölü

Yayaların arasına daldı: 2 ölü

Yayaların arasına daldı: 2 ölü

Yayaların arasına daldı: 2 ölü