Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Engellemeyen Lefkoşa Birimi ile Algım Özel Eğitim Merkezi, “Yaygın Gelişimsel Bozukluk ve Otizm” konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi. 

LTB basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, belediye binasında yer alan toplantıya, LTB Meclis Üyesi Çelen Çağansoy, Engellemeyen Lefkoşa Birimi Sorumlusu Şafak Alibaba, Algım Özel Eğitim Merkezi kurucu temsilcisi Pelin Aykut Khalil, Amerika’nın Virginia eyaletinden Blue Ridge Otizm ve Başarı Merkezi kurucusu Angela Leonard, veliler ve konuyla ilgi duyan kişiler katıldı.

Algım Özel Eğitim Merkezi kurucu temsilcisi Pelin Aykut Khalil’in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Blue Ridge Otizm ve Başarı Merkezi kurucusu Angela Leonard da bir konuşma yaptı.

LEONARD: “AMERİKA’DA EN ÇOK ‘ABA’ YÖNTEMİ KULLANILIYOR”

Blue Ridge Otizm ve Başarı Merkezi kurucusu Angela Leonard otizm konusunda Amerika’da en çok ABA (UDA) yönteminin kullanıldığını ifade ederek, bu yöntemin tercih edilme nedeninin, geçerlilik ve güvenilirliği kanıtlanmış, metodolojisi olumlu tek yöntem olmasından kaynaklandığını kaydetti.

Kendisinin de 19 yaşında bir otistik erkek çocuğu sahibi olduğunu belirten Leonard, otizm konusunda deneyimleri, yaygın gelişimsel bozuklukları, erken teşhis ve müdahale yöntemlerini anlattı.

Leonard, etkinlikte konukların sorularını da yanıtladı.

BRUMFIELD: “HAYATA ENGEL TANIMADAN TUTUNDUM VE KOPMADIM”

Leonard’dan sonra söz alan Garette Brumfield de, Serebral Palsi’li bir genç olarak hayata engel tanımadan tutunduğunu ve hayattan kopmadığını söyledi.

Brumfield, aldığı eğitim ve Amerika’daki engelli hakları konusunda da detaylı bilgi verdi.