Tasarı görüşülürken ilk sözü alan UBP Milletvekili Ersin Tatar, 2014 yılı bütçesinin hala daha geçmemiş olmasının kurumu büyük sıkıntıya soktuğunu kaydetti.

YYK’nın halkın genelini ilgilendiren önemli bir kurum olduğunu dile getiren Tatar, bütçenin önemli bölümünün, kurumun kendi kaynaklarından karşılandığını kaydetti.

BRT ile YYK’nın bazı görevlerinin iç içe girdiğini söyleyen Tatar, BRT’nin bazı görevlerinin YYK bünyesine alınması gerektiğini dile getirdi.

YYK’nın güçlendirilerek sektöre daha iyi hizmet vermesinin sağlanmasını isteyen Tatar, basın yayın organlarının Kıbrıs Türk halkının sesini dünyaya duyurduğunu anlattı.

Tatar, uyduya çıkılması için Türksat şirketine ödenen tutarda indirim yapılması için çalışılabileceğini kaydetti.

Diğer ülkelerde yayın yapmak zor olduğu için bazı kişilerin KKTC’den televizyon şirketi kurduğunu söyleyen Tatar, süt ürünlerine fon getirilmesi gibi bu alanda da yerli şirketlerin korunması gerektiğini dile getirdi.

Bu noktada CTP-BG Milletvekili Doğuş Derya, Tatar’a, kendi bakanlık döneminde ithal ürünlere fonları kaldırıp kaldırmadığını sordu.

Tatar da cevap olarak, insanları Güney Kıbrıs’tan alışveriş yapmaya itmeyecek uygulamalara gidilmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından tasarının madde madde görüşülmesine geçildi ancak nisap olmaması gerekçesiyle, Genel Kurul 10 dakika ertelendi. Yeniden  toplanan Genel Kurul’da oylanmasına devam edilen tasarı, 28 kabul, 7 ret oyuyla oyçokluğuyla kabul edildi. 

Genel Kurul’da daha sonra Türk Ajansı-Kıbrıs’ın (TAK) 2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın görüşülmesine geçildi.