Geçen hafta sonu tatilini Mağusa ve Girne’de plajlarında denize girip, kumsalda güneşlenerek geçiren vatandaş, dün adeta eve kapandı.

Lefkoşa, Girne ve Güzelyurt’ta dün yer yer görülen yağmur, Karpaz bölgesini etkisi altına aldı.

Cumartesi tatilini evde geçiren vatandaş, bugün de evde oturmak zorunda kalacak. Bugün sokağa çıkmak zorunda kalanlar ise yanına bir de şemsiye almak zorunda kalacak.

Meteoroloji Dairesi’nden alınan bilgiye göre; ülke genelinde dün parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültü sağanak yağmurlu olan havanın bugün yer yer sağanak yağmurlu, parçalı çok bulutlu olması tahmin ediliyor.

 

Bugün de yağmur var
Meteoroloji Dairesi’nden alınan bilgiye göre havanın bugün yer yer sağanak yağmurlu, parçalı çok bulutlu olması tahmin ediliyor.
Meteoroloji Dairesi’nin hava tahmin raporuna göre bugün beklenen en yüksek hava sıcaklığı iç kesimlerde 23-26 derece diğer günlerde 27-30 derece. Sahillerde periyot süresinde beklenen en yüksek hava sıcaklığı ise 22-25 derece.

Yarın yağış beklenmiyor
Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, yapılan son değerlendirmelerde yarın havanın parçalı bulutlu 2 Haziran Salı günü açık az bulutlu olmasını beklediklerini kaydetti.
Buran, 3-4 ve 5 Haziran tarihlerinde havanın sabah az bulutlu öğle saatlerinde ise parçalı bulutlu geçeceğini belirtti.

Fırtına toz taşınımı yok
Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, 31 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında ülke genelinde fırtına ve toz taşınımı beklenmediğini ifade etti.
Buran, hava tahmin raporuna göre, bu tarihler arasında rüzgarın güneybatıdan orta kuvvette yağışlı günlerde zaman zaman kuvvetli eseceğini söyledi.

Önce yağmur yağdı sonra güneş açtı

Lefkoşa’da dün öğle saatlerinde etkili olan yağış yaklaşık yarım saat sürdü. Yağmurun hemen ardından başkentte güneş yeniden yüzünü gösterdi.
Başkentte yağış kısa sürdü ancak yine o bildik görüntüler ortaya çıktı. Lefkoşa’da birçok bölgede yollarda biriken yağmur suları yapay göletler oluştururken Kızılbaş bölgesinde yağmur suyu yolu örttü. Cadde boyu biriken su nedeni ile yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada ıslanan yayalar ise bazı sürücülerin yağmur suyunun yoğun olduğu yollarda hızını düşürmemesi ile adeta yıkandı.