Duygu Alan

Lefkoşa’da Küçük Kaymaklı bölgesinde Erden Mehmet Sokak’ta iki yıl önce kanalizasyon çalışması sırasında bozulan asfalt, bölge vatandaşlarının defalarca şikayette bulunmasına rağmen halen daha dökülmedi.

Erden Mehmet Sokak’ta, yol ortasında zaman içerisinde oluşan derin çukurlar ve engebeler trafikte tehlike saçarken bölgede su arıtma tesisinin de faaliyet göstermesinden dolayı yol, yaz aylarında bile çamur içerisinde kalıyor.

Esnaf isyan etti

Erden Mehmet Sokak’ta faaliyet gösteren esnaf ve yolu sıklıkla kullanan sürücüler, Lefkoşa’da birçok bölgede altyapı çalışmaları nedeni ile yolların bozuk olduğunu söyledi, bozulan yolların ise yediden asfaltlanmadığından şikayet etti.

Erden Mehmet Sokak’taki yolun da 2 yıl önce kanalizasyon çalışması nedeni ile bozulduğunu belirten bölge esnafı, defalarca belediyeye şikayette bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını kaydetti.

Yolun bozuk olmasının işlerine de yansıdığını kaydeden esnaf, “Müşterilerimiz haklı olarak başka işletmeleri tercih ediyor. Çünkü buraya geldiğinde yolun bozuk olmasından ötürü hem aracının hasar göreceğini hem de sinir olacaklarını biliyorlar. Bu halka, bunu yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Talebimiz yolun en kısa zamanda tadil edilmesidir” dedi.