Ülkemizde 4.5G teknolojisine geçmek için fiber optik omurganın güçlendirilmesinin şart olduğunu belirten Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı, kurum olarak bu yönde yatırım yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Yazıcı, "250 kilometre uzunluğundaki fiber altyapısını döşemeye, bu ağı Telefon Dairesi ile de paylaşmaya hazırız" diye konuştu.

Kuzey Kıbrıs genelindeki tüm altyapılarını yenilemek ve değiştirmek üzere projelerini tamamladıklarını da açıklayan Genel Müdür İsmet Yazıcı, "Hızımıza hız, kalitemize kalite katmaya devam edeceğiz" dedi.

Genel Müdür İsmet Yazıcı, Türkiye'de 4.5G teknolojisine geçilmesiyle birlikte, bu teknolojiyi deneyimlemeleri için Türkiye'ye seyahat edecek her Kuzey Kıbrıs Turkcell müşterisine Nisan ayı boyunca ücretsiz 4,5 GB internet hediye ettiklerini de müjdeledi. 4.5G teknolojisini kullanmak için 4.5G yazarak 4045’e kısa mesaj atılması gerektiği de belirtildi.

basin-toplantisi-fotolar-5nisan2016-(7).jpg

Teknoloji yolculuğu anlatıldı

Kuzey Kıbrıs Turkcell "Dijital Değişim Turkcell'le Hızlanıyor" başlıklı bir basın toplantısı düzenledi. Lefkoşa Merit Otel'de yer alan basın toplantısında Genel Müdürü İsmet Yazıcı ile birlikte, Marka ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış, İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Burcu Topal, Teknik Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı Alp Ağcataş, Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Ozan Çağlar Aslan, Finans ve Regülasyon Genel Müdür Yardımcısı Emre Laçinler de yer aldı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı sunumunun başında yönetim ekibini tanıttı.

"Kuzey Kıbrıs'ta özgür ve çok sesli bir medya olduğunu mutlulukla gözlemlediğini" söyleyerek sözlerine başlayan İsmet Yazıcı, dünyada mobil iletişim ve teknolojinin yolculuğunu anlattı, Kuzey Kıbrıs'ın bu değişimin neresinde olduğunu özetledi.

basin-toplantisi-fotolar-5nisan2016-(8).jpg

Mobil bir nesil doğuyor

Mobil iletişim ve teknolojinin olağanüstü hızla ilerlediğini belirten İsmet Yazıcı, 2020'de 8.9 milyar sim kullanıcısı ön görüldüğünü, internetle birlikte yeni bir dünya kurulduğunu ifade etti.

Yazıcı, internete bağlı nesne sayısının 50 milyara yükselmesinin beklendiğini anımsatırken, internetteki veri transferinin 2005 yılına göre 300 kat arttığını, bu rakamların büyümenin en önemli göstergesi olduğunu belirtti.

En büyük ülke Facebook

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı, 1.6 milyar kullanıcı ile Facebook'un dünyanın en büyük ülkesine dönüştüğünü söyleyerek, internetten veri transferinin olağanüstü arttığına dikkat çekti.

Mobil bir nesil doğduğunu anımsatan Yazıcı, "Dünyayı gelecekte bu nesil yönetecek. İnternetle doğan ve büyüyen bu yeni nesil, ışık hızında yaşanan değişimin öncülüğünde dünyayı bir başka yere taşıyacak" dedi.

Ayakkabının topuğundan küpeye artık hayatımızdaki her şeyin internete bağlanacağını söyleyen İsmet Yazıcı, artık teknolojinin bu gelişimi ile tüm nesnelerin "izlenebilir, ölçülebilir ve takip edilebilir" olduğunu belirtti.

basin-toplantisi-fotolar-5nisan2016-(22).jpg

"Altyapımızı yeniliyoruz"

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı, iki yeni frekans almak için başvurularını yaptıklarını, ülke genelindeki tüm altyapılarını yenileyeceklerini belirtti.

"Projemiz haziran ayında başlayacak ve A'dan Z'ye tüm şebekelerimiz yenilenecek" diyen Yazıcı, en yüksek hızı ülke geneline yayacaklarını belirtti.

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in internetteki hizmet yaklaşımının "en hızlı, en geniş kapsamı alanı ve kesintisiz hizmet" yönünde olduğunu belirten Genel Müdür İsmet Yazıcı, dijitalleşmeyi çok iyi müşteri deneyimi ile birleştireceklerini de söyledi.

basin-toplantisi-fotolar-5nisan2016-(25).jpg

Fiber yatırım şart

"3G teknolojisinin daha uzun yıllar kullanılacağını" söyleyen İsmet Yazıcı, ülkemizde 4.5G teknolojisine geçmek için fiber optik omurgasının güçlendirilmesinin şart olduğunu belirtti.

Yazıcı, 250 kilometre uzunluğundaki fiber altyapısını döşemek ve bu ağı oluşturmak için yatırım yapmaya hazır olduklarını da açıkladı. “Bu yönde niyetimizi ilgili mercilere de ilettik. Ayrıca bu yatırımdan Telefon Dairesi'nin de yararlanması için varız. Bilişim adası için fiber altyapı olmazsa olmazdır" diye konuştu.

"Akıllı telefon kullanmayan kalmayacak" kampanyalarının ilerlediğini belirten İsmet Yazıcı, şu anda yüzde 45 ülke nüfusunun akıllı telefon kullanmadığını, onları da bu yeni süreçte dijital dünyaya dahil etmek istediklerini söyledi.

Dijitalleşmiş çözümlerin Kuzey Kıbrıs'a hızla yayıldığını anlatan İsmet Yazıcı, Elektrik Kurumu başta olmak üzere telemetri teknolojisinin ülkede ulaştığı noktanın önemine dikkat çekti.

İsmet Yazıcı, gazetecilerin soruları üzerine Kıbrıs'ta GSM'e yönelik birleşme çalışmalarına her türlü teknik desteği verdiklerini, ortada teknolojik bir sorun olmadığını, sürecin Kıbrıs Rum kesiminde tıkandığını sözlerine ekledi.

basin-toplantisi-fotolar-5nisan2016-(2).jpg

basin-toplantisi-fotolar-5nisan2016-(15).jpg

basin-toplantisi-fotolar-5nisan2016-(17).jpg