Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı, 5G teknolojisinin 2020 yılında tüm dünyada hizmete gireceğini söyledi.

Yazıcı bugün Kuzey Kıbrıs Turkcell birim sorumluları ve yetkilileriyle Lefkoşa Merit Otel’de mobil iletişim, dijital dünya ve teknolojideki son gelişmelerin anlatıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

Yazıcı, 2020 yılında Tokyo Olimpiyatları’nda 5G teknolojisinin kullanılıyor olacağını, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in de bu yıl içerisinde ülke çapındaki tüm altyapısını değiştirmeye hazırlandığını kaydetti.

Turcell “Bip” servisinden Haziran-Temmuz aylarında yeni sürprizler beklenebileceğini de belirten Yazıcı, “Gencaver” hizmetiyle 26 yaş ve altı tüketicilere sürekli hizmet veren “kendilerine özel” müşteri temsilcisi bulunan kanalların hayata geçeceğini ifade etti.

Yazıcı yeni dönemde, Internet of Things (IoT) teknolojisiyle “Telemetri”, “Tam Burada” ve “Servis İzleme” v.b izleme-takip hizmetlerinin de hayata geçeceğini, Turkcell’in “Herkese Akıllı Cihaz” kampanyalarıyla ayda 29 TL’ye akıllı cihazlara sahip olunabileceğini aktardı.

Yepyeni müşteri deneyimlerinin de Kuzey Kıbrıs Turkcell müşterilerini beklediğini ifade eden yazıcı, Kuzey Kıbrıs Turkcell kullanıcılarının Türkiye’de hayata geçen 4.5G teknolojisinden diledikleri gibi yararlanabilmeleri adına 1 ay boyunca Türkiye’de de geçerli 4.5 gigabayt (GB) internet paketi ekleneceğini söyledi.