Yeni Doğuş Hareketi (YDH), Meclis Genel Kurulu’na sevk edilen Seçim ve Halk Oylaması Yasası Tasarısı’nın kabul edilemez olduğunu iddia etti.

YDH, yasa tasarısının geri çekilerek, halkın beklentileri doğrultusunda tek bölgeli sistemi içeren bir düzenleme yapılması talebinde bulundu.

YDH Sözcüsü Erhan Arıklı yaptığı açıklamada, ülkedeki parlamenter sistemin yozlaşmasının ve halkın siyaset kurumuna küsmesinin nedeninin mevcut seçim sistemi olduğunu savunarak, uzun süreden beri seçim sisteminin değişmesi ve tek bölgeli seçim sistemine geçilmesi için kamuoyunda ciddi bir hava oluştuğunu ve siyasi partilerin de bu seçim sisteminin değiştirilmesi yönünde halka söz verdiğini söyledi

Arıklı, “Ne var ki ülke çıkarlarını değil bir dahaki dönem nasıl seçileceğinin hesabını yapan milletvekilleri, tek bölge seçim sistemini de kendi çıkarları doğrultusunda düzenleyerek komiteden geçirmişlerdir” iddiasında bulundu.

Erhan Arıklı, bu tasarının bölgeciliği ortadan kaldırmayacağının açık olduğunu ve  halkın anlamayacağı bir tercih sistemi içermesi sebebiyle de iptal oyların oranının da artacağını ileri sürdü.