Yeni Doğuş Hareketi (YDH), ayrılıkçı bir hareket olmadığını, Kıbrıs Türk halkının çok daha iyi bir yönetime layık olduğunu düşünerek sorun çözmek ve hizmet üretmek üzere siyasallaşma kararı aldıklarını belirtti.

Hareketten yapılan yazılı açıklamada, geçtiğimiz hafta sonu YDH istişare kurulunda 1 Ağustos tarihine kadar partileşme için zemin hazırlanması konusunda karar alındığı, bunun üzerine sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında bazı kesimlerin kurulması muhtemel olan bu partinin “Türkiyeliler Partisi olacağı,  bunun KKTC için büyük bir tehlike arz edeceği” gibi iddialarda bulunarak aleyhte kamuoyu oluşturmaya çalıştıkları kaydedildi.

Açıklamada, “YDH, aralarında eski ve yeni Kıbrıslı isimlerin bulunduğu KKTC vatandaşları tarafından kurulmuş partiler üstü siyasi bir harekettir. Bu harekete ve bu hareketin içindeki kişilerin kurmayı düşündüğü siyasi partiye Türkiyeliler Partisi denilmesini şiddetle ret ediyor ve kınıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Toplumun bir kesimine “bölücü ve ayrımcı” yaftası vurarak onların siyasi parti kurma hakkına engel olmaya çalışmanın “ayrımcılığın ve bölücülüğün kendisi” olduğu kaydedilen açıklamada, “YDH’ya gönül veren herkes, Anavatan’a bağlı, KKTC’ye inanan ve onun sonsuza kadar yaşatılması idealine gönül veren insanlardan oluşmaktadır. KKTC’ye inanmayan ve bu aziz ülkeyi ortadan kaldırmaya çalışan kişi ve siyasi partilere ses çıkarılmazken, doğum yerlerinden dolayı bazı insanlara siyasi parti kurmayı tehlike olarak görmek ve bu hareketi bölücülük olarak nitelemek iyi niyetle bağdaşmaz” denildi.

Açıklamada, “YDH ülkenin yanlış ve adaletsiz bir şekilde yönetildiğini, ülkede en küçük sorunların çözümünün dahi aylar yıllar alabildiğini-çoğu zaman çözül(e)mediğini, ülke kaynaklarının yanlış kullanıldığını, zengin kaynaklarını kullanamayan iktidarların ülkeyi ve devleti tükenme noktasına getirdiğini, Kıbrıs Türk halkının çok daha iyi bir yönetime layık olduğunu düşünerek sorun çözmek ve hizmet üretmek üzere siyasallaşma için bir karar almıştır. Bunun mümkün olup olmadığına YDH yöneticileri ve Kıbrıs Türk halkı karar verecektir” ifadeleri kullanıldı.