Yeni Doğuş Partisi (YDP) 1. Olağan Kurultayı 20 Kasım’da yapılıyor.

YDP’den verilen bilgiye göre, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın isteği doğrultusunda 20 Kasım tarihinde 1.Olağan Kurultayı’nı gerçekleştirme kararı alındı.

Erhan Arıklı, konuyla ilgili açıklamasında, kurultayda, “partinin önünü açmak için” Genel Başkanlığa aday olmayı düşünmediğini belirtti. Arıklı, Kıbrıs Türk siyasetinin sürpriz gelişmelere gebe olduğunu ve her an baskın bir seçimle karşılaşabileceklerini kaydetti.

Siyasi Partiler Kanunu’na göre seçimlere girebilmenin şartlarından birinin de “Kurultayını yapmış olmak” olduğuna işaret eden Arıklı, YDP olarak tabanda ciddi bir kabul gördüklerini, bu yüzden yasal şartları yerine getirmek ve baskın bir seçime karşı tedbiri almak zorunda olduklarını belirtti.

Kurultayı “sırf yasal şartları yerine getirmek için mütevazi bir şekilde gerçekleştirip yalnızca kurucu üyelerin katılımıyla” gerçekleştireceklerini ifade eden Arıklı, Mayıs 2017’de ise olağanüstü kurultayı Atatürk Spor Salonu’nda yapacaklarını kaydetti.

Arıklı, neden yeniden aday olmayacağını ise şöyle açıkladı:

“YDP,  ‘koltuğu babasından miras aldı’ anlayışa sahip bir parti olmayacak. Her kurultayında bütün makamları şeklen değil cidden münhal ilan edilecek. Bu partide Genel Başkanlık yapabilecek birçok arkadaşımız olduğu gibi dışarıda henüz partimize katılmayan ama YDP felsefesini aynen benimseyen, geçmişte de bu dava için büyük mücadeleler veren arkadaşlarımız var. Bu isimleri partimize kazandırabiliriz ümidi ile 20 Kasım tarihinde yapacağımız kurultayda aday olmayı düşünmüyorum.”

Kurultayda Genel Başkanlık seçiminin yanı sıra 50 kişilik Parti Meclisi, Disiplin ve Denetleme kurulu üyeleri de belirlenecek.