Yeniden Doğuş Partisi (YDP), devlet dairelerine işi düşen vatandaşların yaşadığı zorluklara işaret ederek, “benzerleri üçüncü dünya ülkelerinde var olan hantal bürokrasi yüzünden vatandaşların kabus gördüğünü” kaydetti.

YDP Genel Başkan Yardımcısı Sunalp Derviş Sencer yazılı açıklamasında, bürokrasinin devletin vatandaşına hizmet aracı olması gerektiğini belirterek, devletlerin de halka hizmet için var olduğunu vurguladı.

“KÖKTEN DEĞİŞTİRECEĞİZ”

“KKTC’de, birçok geri kalmış ülkelerde olduğu gibi, devlet bir darbeyle, efendisi olan halkı devirmiş ve hizmetçiyken efendi rolünü almıştır.

Vazifesi hizmet vermekken yönetici kisvesine bürünüp vatandaşın işini bir lütufta bulunuyormuş edasıyla yapar olmuştur” diyen Sencer, YDP’nin bu anlayışı kökten değiştireceğini belirtti.

Sencer, halk merkezli bir devlet anlayışı taşıdıklarını ifade ederek, siyaseti halka hizmet için vasıta kullanacaklarını vurguladı.

e-devlet sistemi kuracaklarını da belirten Sencer, şimdiden dünya çapında ileri gelen bazı danışmanlık şirketleriyle temasa geçtiklerini bildirdi.