Yakın Doğu Üniversitesi’nin, Orduspor maçı dönüşünde bindiği uçağın kanat kısmına martı girmesi sonucunda seferi ertelendi.

Bu durumun anlaşılmasıyla dün akşam 18.00’de kalkması planlanan uçak, seferden çekilerek bakıma alındı. Ordu-Giresun Havalimanı’nda uçağın bakımı sürerken, bekleyen yolcular için İstanbul’dan yeni bir uçak talebinde bulunuldu.

Kafile perişan oldu

Uçağın bakıma alınması ve İstanbul’dan istenen uçağın ise Ordu Havaalanı’na Pazartesi sabaha karı saat 02.00’de ulaşmasına kadar takım ve diğer yolcular alanda perişan oldular.

Yakın Doğu sporcularının sosyal paylaşım sitesinde paylaştıkları resimlerle olay Türkiye basınına da yansıdı. Alandakilere kimse ilgi göstermezken çekilen fotoğraflarda yolcular ve YDÜ’lü oyuncular yerlerde uyumak zorunda kaldılar. Bu arada kaybolan çatmaları ise İstanbul’da ortaya çıktı.

Sabaha karşı İstanbul’a gittiler

İstanbul’danb beklenen uçak Pazartesi sabaha karşı 02.00’de Ordu’ya ulaştı. Burada uçağa binen Yakın Doğu kafilesi ve diğer yolcular daha sonra İstanbul’a götürüldü.

Yakın Doğu kafilesini, Türk Hava Yolları yetkilileri bir otele yerleştirdi. Yakın Doğu dün gece 23.45 uçağı ile KKTC’ye geldi.

ydu234234.jpg