Polis Basın Bültenine göre, dün saat 12.00 sıralarında Lefkoşa’da Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde hırsızlık ve darp olayı yaşandı.

Polis, 2 araca zarar veren, 1 aracın önünü kesen ve araç sahiplerini darp eden, ayrıca araçlardan hırsızlık yaparak, 4 bin 700 dolar ile 500 TL nakit para ve 3 cep telefonunu çalan 4 kişiyi tutuklarken, olaya karışan diğer 5 kişiyi arıyor. 

YDÜ Kampus alanı içerisinde M.E. (E-24) yönetiminde bulunan araç ve aynı araçta yolcu olarak bulunan H.M.K., U.E. (E-24), N.B. (E-23) ile buraya sonradan giden S.A. (E-20), A.S., F.B., S.E. ve C.T., “kendilerine korna çaldığı” gerekçesiyle Abdullah Simal Jamal, Metin Hasan Issa ve Amer Fahmi Jaafar’ı, sopalar ile dövüp ciddi şekilde darp etti.

Darp olayının ardından söz konusu şahıslar Amer Fahmi Jaafar’ın tasarrufunda bulunan cep telefonunu ve cüzdanı içerisinde bulunan bin ABD doları ile 300 TL nakit parayı çaldı.

Söz konusu şahıslar Abdullah Simal Jamal’ın kullanımında bulunan aracın da aynalarını kırarak, araç içerisinden Jamal’ın cep telefonunu çaldı.

Aynı kişiler Metin Hasan Issa’nın kullanımında bulunan araca da zarar verirken, araç içerisinde muhafaza edilen 3 bin ABD doları ve 200 TL nakit parayı çaldı.

Darp ve hırsızlık olaylarının akabinde saat 16.30 sıralarında, M.E. (E-24), H.M.K., U.E. (E-24), S.A. (E-20) ve A.S., bir salon araç ile Aso Aziz’in kullanımında bulunan ve hareket halindeki aracın önünü kestikten sonra adı edileni aracından indirip, ciddi şekilde darp edip, Aziz’e ait cüzdanı, cüzdan içerisinde bulunan 700 ABD dolarını ve cep telefonunu çaldı.

Polis hırsızlık suçu işleyen M.E., U.E, S.A. ve N.B.’yi tespit ederek, tutuklarken, diğer zanlılar aranıyor. Soruşturma devam ediyor.

HASPOLAT’TA KASTİ HASAR

Haspolat  ağıllar bölgesinde dün meydana gelen olayda, İ.K. (E-43), “eğlence yapılıp rahatsızlık verildiği” gerekçesi ile komşusu Nejmi Tan Yürün’ün arazisine van aracı ile girdi ve saçlardan oluşan yedi metre uzunluğundaki sınır duvarını yıktı.

Polis adı edilen hakkında yasal işlem başlatıldığını belirtti.