Suna ERDEN 

Tahsil etmesi için kendisine verilen 15 bin TL değerindeki çeki finans şirketinde bozdurup parasını çaldığı iddiası ile yedi aydır aranan Ümit Gökkaya önceki gün tespit edilerek tutuklandı.Hakkında emanetçi tarafından hırsızlık suçundan soruşturma yapılan zanlı dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

TEFECİDE BOZDURDU 

Duruşmada zanlının 2 Şubat 2014 tarihinde Fadıl Karadayı’dan tahsil etmek üzere aldığı 15 bin TL değerindeki çeki bir finans şirketinde 14 bin 250 TL’ye bozdurup aldığı parayı iade etmeyip çaldığı öne sürüldü. Olayla ilgili şikâyetin 7 Nisan 2014 tarihinde polise bildirildiğini ve zanlının o tarihten beridir aranan şahıs ilan edildiğini ifade eden polis, zanlının önceki gün tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, KKTC vatandaşı olduğunu kaydeden polis davasında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti. 

HATIR ÇEKİ BAŞA İŞ AÇTI 

Mahkeme yurt dışına çıkışının yasaklanması ve bir kefilin 30 bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile zanlının tutuksuz yargılanmasına karar verirken, söz hakkı alan zanlı,çalmadığını,hatır çeki aldığını,ancak zamanında borcunu ödeyemediği için şikâyet edildiğini öne sürdü.