Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde şehit olan Konyalı askerlerden Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu'nun acı haberi memleketi Ereğli ilçesindeki ailesine ulaştırıldı. Şehidin dayısı Özbek, "Yeğenimin şehit olacağı içime doğmuştu. Kirpi tabir edilen askeri aracı kullanıyordu. Haberi alır almaz içimiz yandı ama yıkılmayacağız, ayaktayız." dedi.

Şehit Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu'nun Ereğli Batı Alagöz Mahallesi'ndeki babaevine giden Ereğli protokolü acı haberi ailesine verdi. Şehidin üvey babası olduğu öğrenilen Murat Aydın, annesi Sultan Aydın ve şehidin eşi Tansu Köseoğlu sinir krizleri geçirdi. Şehit Tuğrul Köseoğlu'nın anne ve babasının yıllar önce ayrıldığı ve babasının İstanbul'da olduğu öğrenildi.

"YEĞENİNİN ŞEHİT OLACAĞI İÇİNE DOĞMUŞ"

Şehit Tuğrul Köseoğlu ile iki gün önce telefonda görüştüklerini söyleyen dayısı Rıfat Özbek, yeğeninin, bölgede olayların arttığını ve her gün operasyona çıktıklarını söylediğini belirtti. İki gündür kendisinden haber alamadıklarını belirten Özbek, "Yeğenimin şehit olacağı içime doğmuştu. Kirpi tabir edilen askeri aracı kullanıyordu. Haberi alır almaz içimiz yandı ama yıkılmayacağız, ayaktayız. Geride bir eş ve 1 yaşındaki kızı Zeynep'i bıraktı" dedi.

Üvey baba Murat Aydın ise, "Tuğrul'u eşimle beraber el ele vererek biz okuttuk. Onu askere gönderdim, babalık yaptım. Acı haberi alır almaz kahrolduk, yüreğimiz yandı" diyerek feryat etti.

Şehit evinde taziye dileklerini ileten Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Garnizon Komutanı Binbaşı Adem Tol ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Efe şehidin yakınlarını teselli etti. Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu'nun Hakkari'de ailesi ile birlikte yaşadığı ancak artan terör olayları nedeniyle eşi ve çocuğunu Ereğli'ye gönderdiği öğrenildi.