Abbas ELMAS

Dün Girne Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılan Deniz Özarı’nın psikolojik durumu iyi olmadığı için kapalı duruşma yapılırken, zanlının 7 gün daha Barış Ruh ve Sinir Hastanesi’nde polis kontrolünde tutuklu kalmasına emir verildi.

Önceki gün gerçekleşen duruşmada, Girne Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube'de görev yapan Müfettiş Muavini Hüseyin Göğmen mahkemede verdiği ifadede Deniz Özarı'nın10 Aralık’ta Girne'de meydana gelen "Öldürmeye teşebbüs" suçundan gözaltına alındığını anlattı. Polis Müfettiş Muavini Hüseyin Göğmen, Deniz Özarı'nın yeğeni 11 yaşındaki MiyaÖzarı'yı apartmanın 3.katında bulunan mutfak balkonundan yaklaşık 12 metre yükseklikten aşağıya atarak "öldürmeye teşebbüs" ettiğini söylemişti.

Düşmenin etkisiyle MiyaÖzarı'nın ciddi yaralar aldığını ifade eden Göğmen, çocuğun hala Nöroloji Yoğun Bakım Servisi’nde tutulduğunu ve hayati tehlikesinin devam ettiğini kaydetti. Zanlı Deniz Özarı’nın verdiği gönüllü ifadesinde suçunu kabul ettiğini aktaran Göğmen, zanlının tavır ve hareketlerinden şüphe duyularak Barış Ruh ve Sinir Hastanesi’ne götürüldüğünü ve rahatsızlığı nedeniyle tedaviye yatırıldığını kaydetmişti.

Zanlı Deniz Özarı'nın Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde tedavisini yürüten Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tijen Sökmez, dünkü tutukluluk duruşmasında mahkemede hazır bulundu.