Sosyal Sigortalar İdare Meclisi Üyesi, HÜR-İŞ Federasyonu Temsilcisi Ali Yeltekin, Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın, "Sosyal Sigortaları devletin yönetmediğine ilişkin açıklamalarda bulunduğunu belirterek" eleştirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Yeltekin, “Sosyal Sigortalar Fonu’nu kimin idare ettiğini, borçlanmaların sadece devlet temsilcisi oyları ile alındığını ve devletin temsilcilerinin oyları ile sigortaların yönetildiğini, Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürünün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı olduğunu Maliye Bakanı’na hatırlatır ve bu konu hakkında halka tekrardan doğru bir açıklama yapmasını bekleriz”  ifadesini kullandı.

Yeltekin, basında bugün, Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın sigortalılara artış verilmemesi konusundaki eleştirileri yanıtlarken, Sosyal Sigortaların bir fon olduğunu devletin bu fona maaş ödemediğini ve Sosyal Sigortaları devletin yönetmediğini belirttiğine ilişkin bir haber yayınladığını kaydetti.

Yeltekin, Sosyal Sigorta İdare Meclisi yönetiminde dört devlet temsilcisi (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı, başkan, Maliye Bakanlığı temsilcisi, DPÖ temsilcisi ve Tarım Bakanlığı temsilcisi), ikisi HÜR-İŞ Federasyonu temsilcisi ve bir de işveren temsilcisinden oluşan Yönetim Kurulu üyelerinden oluştuğunu ve fon yönetim kurulu başkanının devletin temsilcisi olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcisi olduğunu belirtti.

Yeltekin, “İlgili yasal mevzuatların ilgili bakanlıkça hazırlandığını, sigortalar ile ilgili birçok konunun her zaman olduğu gibi İdare Meclisi’ne göstermelik olarak geldiğini, Maliye Bakanı’nın nasıl bilmediğini anlamış da değiliz” dedi.

 Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Herhalde Bakan yoğun işlerden dolayı bu ince ayrıntıları hatırlamamıştır. Sosyal Sigortalar Fonu’nu kimin idare ettiği, borçlanmaların sadece devlet temsilcisi oyları ile alındığının ve devletin temsilcilerinin oyları ile sigortaların yönetildiğini, Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü’nün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı olduğunu Maliye Bakanı’na hatırlatır ve bu konu hakkında halka tekrardan  doğru bir açıklama yapmasını bekleriz.”