Yeltekin yapığı yazılı açıklamada, son iki yılda başta merkez ve şubelerin tamiri, mali tablo, denetim, kaçak işgücü ile mücadele ve yeni bir genel merkez binasının hayata geçilmesi ile ilgili görüş ve öneriler dile getirdiklerini ancak idare meclisindeki  temsiliyet güçlerinden dolayı bunların hayata geçmediğini kaydetti.

Yeltekin şöyle devam etti:

“Sosyal sigortalar dairesinin idare meclisi sosyal sigortalar fonunun idare eder, halbuki dairenin tapulu malları sosyal sigortalar dairesi adına tescil edilmiştir. Kısaca sosyal sigortalar dairesini yıllarca ilgili “Bakan” yönetsin diye yasal mevzuatı ellenmemiş, yasal düzenlemeler yapılmamıştır. Halkımızın bilmesinde fayda görmekteyim. Sosyal sigortalar dairesi her ay ortalama 7.000.000 TL, 13. Maaşlar ile birlikte yıllık 130.000.000 TL açık vermektedir. Yasal mevzuattan dolayı tahsilat, denetim, kaçak işgücü ile mücadele yapılamaz duruma gelmiştir.”

Sosyal Sigortalar Dairesi’nin malı olan eski K.T. Hava Yolları genel merkezi arkasındaki 6 adet arsaya yeni, modern bir genel merkez binası yapılmasının sağlanması gerektiğini kaydeden Yeltekin, Sosyal Sigortalar Dairesi’nin yeni yasal düzenlemelerinde daireye tapulu mallarını “satma” yetki düzenlemesi yapıldığını da savunarak bunu eleştirdi.