Gündem Kıbrıs Özel

Türkiye'de hükümet yandaşı medya kuruluşu Yeni Akit'ten yayınlanan haberle olumlu devam eden müzakere süreci baltalanmaya çalışılıyor. 

Henüz daha belirli bir anlaşma üzerine varılmayan müzakere sürecindeki nufüs konusu Türkiye'de Yeni Akit tarafından anlaşılmış gibi gösterilerek KKTC müzakere heyeti, KKTC Cumhurbaşkanı ve KKTC halkı zan altına bırakılmaya çalışılıyor. Zira geçtiğimiz haftalarda Rum basınında da yansıyan '4 Rum'a 1 Türk' başlıklı haberler Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından Türkiye'ye katıldığı özel bir konferansta da yalanlanmıştı.

Cumhurbaşkanı'na yöneltilen Türk tarafının dörtte bir oranında nüfusu kabul ettiği ve bunun gerçek olup olmadığı yönündeki soru üzerine Akıncı, “Kıbrıs Rumlarıyla Türklerinin nüfusunu nasıl sabitleyebilirim ki? Yani herkesin yatak odasına bekçi mi dikeceğim. Böyle bir şey olabilir mi? Ama böyle bir haber çıktı ne yazık ki ve buna da inanan insanlar oldu. Kıbrıslı Türkler ve Rumlar kendi doğal akışları içerisinde nüfusları neyse o” demişti.

Tüm bu açıklamaların üzerine Yeni Akit söz konusu haberleri çarptırarak kamoyunu yanıltmaya çalıştığı görülüyor.

İşte Yeni Akit'in o haberi: