Türkiye'nin en köklü yerel gazetelerinden Yeni Asır'ın binasına saldıran gruptan 4 kişi yakalanırken, diğer şüphelilerin de kimliklerinin tespit edildiği ve arandıkları bildirildi.

Dün saat 15.00 sıralarında, Çankaya Semti Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinde bulunan Yeni Asır Gazetesi binasında gelen bir grup, bina girişinden içeri yumurta ve boyalı saldırı düzenlerken Yeni Asır Gazetesi'ni yırtıp kaçmıştı. Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, dün yaptığı araştırmada saldırıyı gerçekleştirenlerden Güngör Ö.D. ve Çiğdem İ.'yi yakalarken, bugün de şüphelilerden Emine A. ve Enver K.'yı yakaladı. Şu ana kadar saldırıyı gerçekleştirenlerden toplam 4 kişi gözaltına alınırken, polis ekiplerinin diğer şüphelilerin kimliklerini tespit ettiği arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

MEMİŞ SARI: "KONU BİZİ İLGİLENDİRMİYOR'

Dün yaptığı açıklamada, DİSK Ege Bölge Temsilicisi Memiş Sarı'nın olayın azmettiricisi olarak Yeni Asır Gazetesi'ni meydanlarda hedef göstererek eleştirdiğini dile getiren Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, olayın failinin Memiş Sarı olduğunu söylemişti. Öte yandan, bugün, bir etkinliğine katılan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, burada gazetecilerin kendisine yönelttiği "Saldırının azmettiricisi olduğu" iddialarına ilişkin soru üzerine, "Konumuz bunla ilgili değil, bu bir basın açıklamasıdır, teşekkür ediyorum. Biz yok hükmünde saydığımız için bazı şeyleri konu bizi ilgilendirmiyor. Biz bugün barış elçilerini gökyüzüne uçurduk. Amacımız bu ülkede askerinden polisine, siviline kadar Türkiye halkının ölmemesidir. Biz kan dökülmemesi için uğraşıyoruz" dedi.

HALKEVLERİ SALDIRIYI ÜSTLENDİ

Polis ekiplerinin ilk yaptığı araştırmada saldırıyı düzenleyenlerin Halkevleri üyesi olduğu tespit edilmişti. Öte yandan, Halkevleri resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile saldırıyı gerçekleştirenlerin, kendi üyeleri olduğunu duyurdu. Dün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bugün arkadaşlarımız Yeni Asır Gazetesi'nin binasına giderek protesto etmişlerdir. Arkadaşlarımız gazete binasının girişine yumurta ve boya atmışlardır" denildi.