Basın Kartı Komisyonu’nun yenilediği basın kartları, 25 Nisan’dan itibaren Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği lokalinden dağıtılmaya başlanıyor.

Basın Kartı KomisyonuBaşkanı Mustafa Kortun, sarı ve sürekli basın kartlarını, komisyonun ocak ayındaki toplantısında aldığı karar uyarınca yeni koşullar gözetilerek hologramlı olarak yenilediklerini bildirdi.

Kortun, gazetecilere yönelik yazılı açıklamasında, tamamı yenilenen basın kartlarının 25 Nisan Pazartesi gününden itibaren Gazeteciler Birliği lokalinden 09.30-12.30 saatleri arasında alınabileceğini kaydetti.

1 Haziran 2016 tarihinde şu an kullanımda olan basın kartlarının geçerliliğini yitireceğini de duyuran Kortun, basın kartı listeleri ve yeni basın kartı örneklerinin tüm resmi kurum ve kuruluşlar nezdinde akredite edileceği için bu tarihe kadar basın mensuplarının yeni kartlarını almak için başvuruda bulunmaları gerektiğini vurguladı.

Kortun, yeni basın kartlarının boyun kordonuyla birlikte imza ve 10 TL karşılığında verileceğini bildirdi. Kortun, sarı basın kartlarının 2017 yılı sonuna kadar geçerli olacağını da kaydetti.