Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki saldırılar sonrası yeni bir güvenlik konsepti ile miting uygulamalarının değiştirileceğini belirterek, "Sizin bildiğiniz rutini terör örgütleri de bilir. O rutinin dışına çıkar ve eylemini yapar. O zaman rutin olmayacaksın. Bu yeni güvenlik konseptinde rutin uygulama istemiyorum" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldığı televizyon programında Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili ihmal iddialarını değerlendirdi.

Başbakan Davutoğlu miting uygulamalarının yeni bir konsept ile değiştirileceğini belirterek, "Orada yapılan rutin bir uygulama ama ne eksik. Önleyici bir tedbir. Sizin bildiğiniz rutini terör örgütleri de bilir. O rutinin dışına çıkar ve eylemini yapar. O zaman rutin olmayacaksın. Bu yeni güvenlik konseptinde rutin uygulama istemiyorum. Şimdi onun talimatını verdim. Bunu yaptığımızda o mitinge gelen vatandaşlarımızın da yardımcı olması lazım. Vatandaşlar polisi hasım görürse, birlikte hem o polise hem göstericiye kasteden teröristi engellemek mümkün olmaz. 11 polis o gün linç edilmekten kurtuldu. Bunlar hareketli gruplar 8 bin kişinin olduğu yer miting meydanıdır. Orada insan araması yapılacak. Şimdi yapacağız. Ya da dedektör köpeklerin eşliğinde bomba araması, insanları tek tek sokamıyorsunuz tabii orada. Tabi burada vatandaşların "üzerimize köpek saldılar" dememesi lazım. Göstericinin hakkı gösteri yapmak, polisin görevi de onları korumaktır" diye konuştu.

Terör saldırısı ile ilgili emniyet müdürlerinin açığa alınmasını da değerlendiren Davutoğlu, "Burada istihbari bir zaaf varsa, güvenlik zaafı varsa bir idari soruşturma başlatılır. İçişleri Bakanı'na söyledi. Bunu yaptıktan sonra idari soruşturmanın selameti için bu açığa alınmalar odu. Soruştura devam edecek. Şu değil. Sürüklenen cenaze görüntüleri. Bana ilk geldiği anda soruşturma başlatın dedim. Biz hukuk devletiyiz. Nasıl vatandaş için gerekliyse bürokrasi için de geçerli" ifadelerini kullandı.