Gamze Pir Baykur

Yeni Boğaziçi bölgesinde bulunan Kamp-Der Karavan Kamp Alanında dün kamp alanı sakinleri ile Yeni Boğaziçi Belediyesi zabıtaları arasında sinirler gerildi. Anlaştıkları özel bir tankerci ile karavan alanına sürekli olarak su getirten Kamp-Der, iddialara göre Yeni Boğaziçi Belediyesi'nin engelleri ile yaklaşık bir haftadır susuz kaldı. Dün sabah, Kamp-Der’in anlaşmalı olduğu su tankeri karavan kamp alanına giriş yapmak isterken belediyenin engeline takıldı. Belediye tarafından kamyon ile karavan kamp alanının girişi kapatılırken karavan kamp alanı sakinleri belediye zabıtalarına tepki gösterdi. 263 karavanın bulunduğu kamp alanında kalan vatandaşlar, belediyenin karavan kamp alanının iradesini eline geçirmek istediğini ve sürekli olarak belediye tarafından taciz edildiklerini iddia ettiler.

Derneğin anlaşmalı olduğu tankerci belediye tarafından engelleniyor...

Kamp-Der üyeleri, derneğin anlaşmalı olduğu ve birçok otele de su taşıyan tankercinin Yeni Boğaziçi Belediyesi tarafından engellendiği için karavan alanına su getiremediğini söyledi. Zabıtaların yol kenarında su tankerinin gelmesini beklediğini ileri süren dernek üyeleri, su tankerinin kamp alanına giriş yapmadan zabıtalar tarafından “su dağıtma izni” olmadığı gerekçesiyle geri çevrildiğini ve girişine izin verilmediğini söyledi. Dernek üyeleri “Anlaşmalı olduğumuz su tankeri su dağıtma izini olduğu için bir çok otele su götürüyor ancak karavan alanına su dağıtma izini olmadığı gerekçesiyle su getiremiyor” şeklinde konuştu.

Ne dediler?

Ali Vefa: “Devletin bizi susuz bırakmaya hakkı yok. Yeni Boğaziçi Belediyesi derneğin anlaşmalı olduğu su tankerinin karavan alanına girmesini engelliyor. Gerekçesi ise su dağıtma izni yokmuş. Arife gününden beri susuz kaldık.”

Sinan Esendal (Kamp-Der Yönetim Kurulu üyesi): “Çifte standart uygulanıyor. Belediye tankerciye ‘suyu kime istersen götür ama karavan alanına götürme’ diyor. Belediye burasını 2003 yılına kadar idare etti. İdare ettiği dönemde ise burda kalanlardan elektrik parası topluyordu ancak elektrik parasını devlete ödemiyordu ve sürekli elektrikler kesiliyordu. Daha sonra Turizm Bakanlığı burasını beleiyenin elinden aldı. Belediye tankerciye buraya su getirdi diye 500 TL ceza kesti. Belediyenin tek amacı burasının iradesini tekrar eline almak.”

Kemal Çobanoğlu: “Belediye Başkanı Katip Demir’e defalarca yazı yazdık su ve hizmet talebimiz oldu. Ancak cevap vermedi, anlaşmaya yanaşmadı. Biz de özel bir tanker ile anlaştık. Belediye burayı kendisi çalıştırmak istiyor. Ama anlaşmalı olduğumuz tankeri de engelliyor. Karavan alanında sadece hafta sonları yaklaşık 300 ton su harcanıyor.”

Mehmet Yorgancı: “Derneğin anlaşmalı olduğu tankerci, otellere su taşıyabilir. İzin veriliyor. Ama Kamp-Der alanına su dağıtma izni yok diye belediye tarafından izin verilmiyor. Belediye burada kalanları sürekli taciz ediyor. Zabıtalar dedektiflik yapıyor, tankeri yollarda bekliyorlar."