Melin Dobran

Lefkoşa’dan Lefke’ye sefer yapan dolmuşla zarf içerisinde uyuşturucu gönderen Mustafa Yastıbaş ve Hasan Aydın hakkındaki polis soruşturması devam ediyor. Suçla bağlantısı olan bir kişinin daha arandığı belirtilirken, üç gündür tutuklu bulunan zanlılar dün ek süre talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada iddiaları aktaran polis, 29 Ekim tarihinde saat 08.00 sıralarında Lefke’de bulunan bir otobüs şirketine ait ofise, Lefkoşa’dan şüpheli bir paket geldiği bilgisi aldıklarını, polis ekiplerinin ofis civarında pusuya yattıklarını söyledi. Polis, aynı gün işyerine gelen zanlı Mustafa Yastıbaş’ın gönderilen paketi almaya geldiğini ifade ederek, polisin devreye girdiğini, pakete el koyduğunu ve zanlı huzurunda açtığını ifade etti. 

Paketten bonzai çıktı

Polis, paket içerisinden yarım gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde çıktığını, zanlıdan yapılan sorguda paketi kendisine Hasan Aydın’ın gönderdiğini itiraf ettiğini söyledi. Polis, zanlı Aydın’ın da gözaltına alındığını belirterek her iki zanlının mahkemeye çıkarılarak haklarında 3 gün tutukluluk emri alındığını söyledi. Polis, bu süre içerisinde soruşturmanın tamamlanmadığını, bağlantısı olduğuna inanılan bir kişinin daha arandığını belirterek, zanlıların, 2 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 2 gün ek tutukluluk kararı verdi.