Yeni Doğuş Hareketi Sözcüsü Prof. Dr. Erhan Arıklı, Türkiye’de meydana gele terör olaylarını kınadı.

Arıklı yaptığı yazılı açıklamada, vatan için tek bir fert gibi birleşik azim ve kararlılıkla hareket etme günü olduğunu kaydetti.

Bu uğurda ebediyete intikal eden aziz şehitleri bir kez daha rahmet ve minnetle andıklarını dile getiren Arıklı, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başarı diledi.

Kıbrıs Türkleri olarak Anavatan’ın yanında olduklarını bilinmesini istediklerini dile getiren Arıklı, “Gün birlik ve beraberlik günüdür. Her köşesinden bin bir bereket fışkıran anavatanımız, dünyada kendi kendine yeten bir kaç ülkeden biri olduğu gibi Asya ve Avrupa kıtalarının birleştiği noktada olan coğrafi ve jeopolitik konumu itibariyle de çok önemli bir yerde bulunmaktadır” dedi.

Bu gün yaşanan acının yalnız Türkiye’nin değil, şüphesiz herkesin acısı olduğunu belirten Arıklı şunları kaydetti:

“Milletimizin terör sebebiyle verdiği canlar, kaybettiği para ve kaynaklar, ülkemizin yok yere kaybedilen gerçek değerleridir. Devletin her türlü imkanından istifade edenlerin teröre hizmet etme alçaklığını göstermiş olması, artık sabrımızı taşıran noktadır ve yüce devletimizden beklentimiz terörle ilişkisi tespit edilen her bireyin, her türlü devlet imkanlarından mahrum edilmesidir. Türkiye Cumhuriyeti’ni birlikte kuranlar, bu cumhuriyeti birlikte yaşatacak ve emperyalizmin oyununa gelmeyeceklerdir.”